Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

ĽS-HZDS rokuje o daroch, Jureňa prišiel s igelitkou

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Politické grémium ĽS-HZDS sa dnes opäť zaoberá spornými finančnými darmi pre stranu. Ústredná tajomníčka strany Zdenka Kramplová chce na rokovaní predložiť svoje návrhy na riešenie situácie.

Na stretnutie do sídla strany na Tomášikovej ulici prišli stranícke špičky vrátane predsedu Vladimíra Mečiara, podpredsedov Miroslava Jureňu a Milana Urbániho aj ústrednej tajomníčky Zdenky Kramplovej. "Snažil som sa dobre vyspať," povedal novinárom pri príchode do centrály Jureňa, ktorý prišiel štýlovo – s igelitkou.

„Chcela by som povedať argumenty, čo je možné a čo nemožné v súlade so zákonom o politických stranách, aj v súlade s účtovníctvom. Čo by sa dalo riešiť a musí to grémium odsúhlasiť,“ povedala dnes pred novinármi Kramplová. Ona osobne je za to, aby sa tým zaoberalo okrem grémia aj Republikové predstavenstvo ĽS-HZDS.

ĽS-HZDS prijala minulý rok od dôchodcu Rudolfa Trávnička dar sedem miliónov Sk (232 357 €) a štyri milióny (132 776 €) od podnikateľa Jozefa Oceľa napriek tomu, že na zmluvách chýbali overené podpisy štatutára ĽS-HZDS Zdenky Kramplovej. Grémium v auguste rozhodlo, že strana do mesiaca peniaze vráti darcom. Na starosť to dostali Zdenka Kramplová a Milan Urbáni.

Grémium podľa straníckej hovorkyne Moniky Zakariasovej rokuje aj o návrhu štátneho rozpočtu na rok 2009, o postoji k prezidentským voľbám, udalostiach okolo odvolávania ministra spravodlivosti Štefana Harabina. Grémium tiež rokuje o nomináciách do rady Slovenského pozemkového fondu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu