Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zadržali údajného vraha z Polusu, opäť je však na slobode

BRATISLAVA - Polícia v pondelok večer v Bratislave zadržala údajného vraha, ktorý zastrelil vo februári v bratislavskom nákupnom centre Polus 39-ročného muža z Dagestanu.

Sudca však muža po vypočutí prepustil na slobodu. ČTK to potvrdila Alena Toševová z bratislavského krajského policajného riaditeľstva. Do prestrelky sa celkovo zapojilo deväť po rusky hovoriacich ľudí, vrátane obete.

"Policajti zadržali a predviedli na krajské policajné riaditeľstvo Usmana A. (36), ktorý je obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy v súvislosti so streľbou v Poluse," povedala Toševová.

Po Usmanovi Asuchanovovi, ktorý má slovenské občianstvo a údajne pochádza z Čečenska, pátrali na základe eurozatykača. Pri jeho domovej prehliadke totiž polícia našla zbraň, z ktorej mali podľa expertov vyjsť vražedné guľky. Muž je však v súčasnosti opäť na slobode. "Bol predvedený pred sudcu Okresného súdu Bratislava I, ktorý ho po vypočutí prepustil na slobodu," dodala Toševová.

Vyšetrovanie prestrelky medzi mužmi čečenského a dagestanského pôvodu tak podľa hovorkyne pokračuje. Incident vo frekventovanom nákupnom centre si vyžiadal život Dagestanca Gabibullu Gassajnieva, ktorý údajne streľbu začal. So strelnými poraneniami skončili v nemocnici ďalšie dve osoby.

Krátko po incidente skončil vo väzbe iba jeden muž, brat zavraždeného, Dagestanec Nabiulag Gassajniev. Ostatní aktéri polícii unikli. Gassajniev na Slovensku podnikal, v apríli ho neprávoplatne košický súd odsúdil za nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami na sedem rokov. Vyššiu sadzbu dostal aj preto, že mu stále platil aj podmienečný trest, ktorý mu vlani v októbri vymeral Okresný súd Bratislava III za falšovanie a pozmeňovanie verejnej listiny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu