Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Súd potvrdil väzbu pre jedného z účastníkov prestrelky v Poluse

(Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Bratislavský krajský súd dnes potvrdil väzbu pre jedného z účastníkov streľby zo začiatku mesiaca v nákupnom centre Polus City Center. ČTK o tom informoval hovorca súdu Pavol Adamčiak. Polícia už skôr obvinila Nabiulaga Gassajnieva z nedovoleného ozbrojovania, do väzby ho pôvodne poslal Okresný súd Bratislava I.

Podľa skorších informácií tlače ide o mladšieho brata Dagestanca Gabibullu Gassajnieva, ktorý pri prestrelke zomrel. Obvinený, ktorý bol pri prestrelke zranený, má údajne slovenské občianstvo a býva v Bratislave.

"Krajský súd v Bratislave potvrdil dôvody väzby - obavu, že by sa obvinený N.G. vyhýbal trestnému stíhaniu a dôvodnú obavu, že by obvinený pokračoval v trestnej činnosti," uviedol Adamčiak.

Polícia v stredu oznámila, že obvinila z vraždy ďalšieho z účastníkov streľby. Slovenský občan čečenského pôvodu však polícii stále uniká.

Do incidentu sa podľa polície zapojilo deväť po rusky hovoriacich ľudí čečenského a dagestanského pôvodu. Pri prestrelke zomrel 39-ročný muž, so strelnými poraneniami skončili v nemocnici ďalšie dve osoby. Okrem údajného vraha polícia pátra aj po ďalších dvoch ľuďoch zo skupiny. Motív streľby kriminalisti stále vyšetrujú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu