Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Účastníka streľby v Poluse odsúdili za ozbrojovanie

Pri prestrelke v jednej z reštaurácií v Poluse zatiaľ neznámy útočník zastrelil Gassajnievovho brata, so strelnými poraneniami skončili v nemocnici ďalšie dve osoby.
Pri prestrelke v jednej z reštaurácií v Poluse zatiaľ neznámy útočník zastrelil Gassajnievovho brata, so strelnými poraneniami skončili v nemocnici ďalšie dve osoby. (Zdroj: TV JOJ)

KOŠICE - Jedného z účastníkov februárovej prestrelky v bratislavskom nákupnom centre Polus City Center dnes v Košiciach odsúdili za nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami.

Okresný súd Košice I Dagestancovi Nabiulagovi Gassajnievovi uložil sedemročný trest. Proti rozsudku, ktorý priamo nesúvisí so streľbou v Bratislave, sa na mieste odvolal Gassajniev aj prokurátor, informovala ČTK hovorkyňa súdu Marcela Gálová.

Gassajniev, ktorý je po streľbe v Poluse vo vyšetrovacej väzbe, čelil spolu s ďalšími štyrmi mužmi aj obžalobe z hrubého nátlaku. Podľa prokuratúry muži nútili obchodníka s akciami z prvej vlny kupónovej privatizácie, aby im odovzdával provízie. Súd však konštatoval, že tento skutok sa nepodarilo preukázať a štyroch obžalovaných oslobodil.

Pri vyšetrovaní prípadu však polícia pri domovej prehliadke u Gassajnieva objavila viacero strelných zbraní, za ktoré ho dnes súd odsúdil.

Súd Gassajnievovi uložil o tretinu vyšší trest, pretože mu stále platil aj podmienečný trest, ktorý mu vlani v októbri vymeral Okresný súd Bratislava III za falšovanie a pozmeňovanie verejnej listiny.

Pri prestrelke v jednej z reštaurácií v Poluse zatiaľ neznámy útočník zastrelil Gassajnievovho brata, so strelnými poraneniami skončili v nemocnici ďalšie dve osoby. Do incidentu sa podľa polície zapojilo deväť po rusky hovoriacich ľudí čečenského a dagestanského pôvodu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu