Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Financovanie kampane Petra Pellegriniho je plne v súlade so zákonom, uviedla strana Hlas-SD

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Kampaň Petra Pellegriniho financuje strana Hlas-SD v plnom súlade so zákonom. Zdôraznila to hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková v reakcii na hodnotenie transparentnosti kampaní, ktoré vo štvrtok zverejnilo Transparency International Slovensko (TIS). "Toto hodnotenie vnímame ako názor jednej mimovládnej organizácie a v kontexte vrcholiacej prezidentskej kampane a obdobných výrokov politických konkurentov," dodala Medveď Macíková.

Informovala, že na transparentnom účte Pellegriniho postupne pribúdajú výdavky presne tak, ako dodávatelia vystavujú faktúry za už dodané služby. V súvislosti s financovaním stranou pripomenula, že Hlas-SD "ako skutočná politická strana s takmer 3000 členmi vrátane viacerých ministrov, poslancov a funkcionárov, nemá problém uhradiť z členského či darov aj vyššiu sumu".

archívne video

Tomáš Drucker a Erik Tomáš odpovedajú na otázky po rokovaní vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Uistila, že Hlas-SD dodrží všetky zákonné náležitosti a svoje financovanie vrátane darcov zverejní v príslušnej výročnej správe, overenej audítorom. "Sme pripravení ísť v niektorých oblastiach aj nad rámec zákonných povinností," dodala.

TIS vo štvrtok zverejnilo transparentnosť kampaní prezidentských kandidátov, ktorí týždeň pred voľbami vynaložili na kampaň minimálne 20 000 eur. V rámci hodnotenia Transparency skúmalo kvalitu vykazovania kampaní na povinných transparentných účtoch, spôsob financovania kampane, dodržiavanie základných zákonných náležitostí, ako aj to, či je zabezpečená minimálna informovanosť voličov o kandidátovi. Za najmenej transparentnú kampaň v rámci uvedených hodnotiacich kritérií označilo Transparency kampaň lídra Hlasu.

Viac o téme: KampaňPeter PellegriniTISHlas-SDPrezidentské voľby 2024Hondotenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu