Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

MIMORIADNE Dráma na Liptove: Päť osôb bolo napadnutých, AUTENTICKÉ ZÁBERY, hliadky budú môcť ihneď zasiahnuť!

V uliciach Liptovského Mikuláša behá medveď Zobraziť galériu (6)
V uliciach Liptovského Mikuláša behá medveď (Zdroj: Facebook/Martin Daniš/Liptov112.sk)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - V uliciach Liptovského Mikuláša v týchto chvíľach behá medveď. Potvrdila žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Aktualizované 19:00 "V súvislosti s výskytom medveďa hnedého v meste Liptovský Mikuláš Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline prijalo opatrenia za účelom ochrany občanov. Do služieb nasadilo zvýšený počet hliadok a všetky dostupné prostriedky, ktoré budú monitorovať celú územie mesta a širšie okolie a budú pripravení v prípade potreby okamžite zasiahnuť," uviedla hovorkyňa KR PZ v Žiline Mgr. Zuzana Šefčíková.

Medveď v centre Liptovského Mikuláša atakoval piatich ľudí (Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová)

Aktualizované 16:00 Aktuálne zasadá na mestskom úrade krízový štáb mesta Liptovský Mikuláš za účasti Ministerstva životného prostredia SR, členov zásahového tímu pre medveďa hnedého, štátnej polície, poľovných združení, TANAPu a prítomný je dokonca aj otec jedného z poškodených.

Podľa predbežných situácií bolo poškodených 5 osôb (dievča 10 rokov, muž 32 rokov, žena 49 rokov, žena 58 rokov, muž 72 rokov), napadnutí utrpeli škriabance aj pohryzenia všetci boli prepustení do domácej liečby.

Aktualizované 14:30 Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo dve ambulancie RZP do centra mesta. "Záchranári na mieste ošetrili a následne transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši 49-ročnú ženu s poranením pleca a ramena a 72-ročného muža s otvorenou ranou na hlave," upresnili.

Aktualizované 13:34 Hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková uviedla, že medveď preplával cez Váh smerom do Ploštína a stratil sa mimo obytnej zóny. Odvolala sa pri tom na sprostredkované informácie. "Detailami nedisponujeme a nie sme kompetentní ich preto komentovať," povedala.

Panika v Liptovskom Mikuláši: Medveď naháňal ľudí (Zdroj: Facebook/T Taxi Liptov)

Podľa Čapčíkovej liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč dlhodobo požaduje od príslušných orgánov riešenia tejto problematiky, od ministerstva životného prostredia bude aj v tomto prípade žiadať reakciu a aktívny prístup. Očakáva rozhodnutie rezortu, že budú zásahovým tímom zazmluvnení poľovníci v meste a okolí. "Tí budú v takýchto prípadoch k dispozícii na ochranu verejnosti, kým dorazí zásahový tím a tiež očakáva ďalšie komplexné systémové riešenie problematiky," vysvetlila hovorkyňa.

Medveď v Liptovskom Mikuláši (Zdroj: Facebook/T Taxi Liptov)

Aktualizované 13:20 Podľa policajnej hovorkyne KR PZ v Žiline kpt. Mgr. Zuzany Šefčíkovej bol na tiesňovej linke prijatý hovor o pohybe medveďa hnedého mestom Liptovský Mikuláš. Na mieste boli hlásené zranené osoby. Medveď bol neskôr policajnými hliadkami vytlačený do lesa medzi Iľanovom a Závažnou Porubou. "Na mieste sa taktiež nachádzajú členovia zásahového tímu pre medveďa hnedého, Slovenského poľovníckeho zväzu a členovia Hasičského a záchranného zboru," dodala.

Aktualizované 12:57 Pre pohybujúceho sa medveďa v uliciach Liptovského Mikuláša evidujú zdravotnícki záchranári dvoch ľahko zranených ľudí pri vedomí. Informovali o tom v nedeľu na sociálnej sieti s tým, že jedna osoba je zranená po strete s medveďom. 

archívne video

Som rád, že opatrenia, ktoré boli spomínané, nebudú len opatrenia, ktoré budú eliminovať problematické jedince, tvrdí Kaššák (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Na výskyt medveďa v uliciach mesta upozornili v nedeľu okolo obeda obyvatelia Liptovského Mikuláša na sociálnej sieti. Zverejnili aj video a fotografie. Zviera videli na Nábreží aj v okolí nákupného centra.

Viac o téme: MedveďPanikaPolícia Liptovksý Mikuláš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu