Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hlavné mesto plánuje tento rok spustiť ďalšiu zónu regulovaného parkovania: Má ísť o túto lokalitu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Dano Veselský)

BRATISLAVA - Hlavné mesto plánuje tento rok spustiť ďalšiu zónu regulovaného parkovania v bratislavskom Ružinove. Má ísť o lokalitu RU3 - Trávniky, ktorú ohraničujú ulice Ružinovská, Tomášikova, Prievozská a Bajkalská. Návrh projektu organizácie dopravy chce obyvateľom priblížiť v pondelok podvečer online. Pripomienky je možné podávať do 18. februára. Informuje o tom na webovej stránke www.paas.sk, ktorá je venovaná projektu regulovaného parkovania.

"Projekt organizácie dopravy navrhuje vyznačenie parkovacích miest zaradených do regulovaného parkovania PAAS," približuje bratislavský magistrát s tým, že v regulovaných zónach bude možné parkovať len na vyznačených parkovacích miestach alebo parkovacích pásoch.

archívne video

Z pešej zóny si stále viac ľudí robí parkovisko: Mestská polícia Bratislava zvýšila kontroly (Zdroj: Facebook/Mestská polícia Bratislava)

Dopravný návrh je zároveň zverejnený na webe PAAS, obyvateľom bude predstavený o 17.00 h online s možnosťou kladenia otázok. Otázky a pripomienky k návrhu projektu bude možné posielať do 18. februára prostredníctvom e-mailovej adresy pripomienky@paas.sk.

Hlavné mesto tým chce nadviazať na zónu RU3 - Štrkovec, ktorú spustilo ešte vlani v októbri. Lokality Štrkovec a Trávniky majú následne tvoriť jednu PAAS zónu. "To znamená, že PAAS parkovacie karty vydané pre lokalitu RU3 - Štrkovec budú platné aj v lokalite RU3 - Trávniky," podotýka magistrát.

Starosta Ružinova Martin Chren na sociálnej sieti doplnil, že spustenie zóny regulovaného parkovania na sídlisku Trávniky sa blíži. S prácami na novom dopravnom značení, ale aj na stavebných úpravách, chcú začať na jar, keď to počasie dovolí. Úpravami by sa mali napríklad "zachrániť" niektoré existujúce parkovacie miesta, ktoré by inak nespĺňali normy, ale vzniknúť by mali aj nové.

"Viem, že väčšina obyvateľov už spustenie zóny netrpezlivo očakáva, lebo, logicky, po minuloročnom spustení zóny na Štrkovci sa síce parkovanie na tomto sídlisku zlepšilo, mnoho áut sa však presunulo do okolia," poznamenal Chren.

Systém Bratislavského parkovacieho asistenta (PAAS), ktorý bratislavská samospráva označuje za jednu z najväčších reforiem v hlavnom meste, spustili začiatkom roka 2022 v prvých troch zónach - Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači. Minulý rok k nim pribudli ďalšie lokality. Spustiť ďalšie nové zóny regulovaného parkovania plánuje hlavné mesto aj v roku 2024, a to v Dúbravke či Karlovej Vsi.

Viac o téme: ParkovanieZónaRužinovBratislavaPAAS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu