Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hnutie Slovensko reaguje na Ficovu tlačovku: Matovič nikdy nedisponoval spisom z kauzy poľovnícka chata

(Zdroj: koláž Topky/Ramon Leško, Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Líder hnutia Slovensko Igor Matovič nikdy nedisponoval žiadnou kópiou ani originálom vyšetrovacieho spisu z kauzy poľovnícka chata. Informoval o tom hovorca hnutia Matúš Bystriansky v reakcii na tvrdenia o nájdení vyšetrovacieho spisu na Ministerstve financií (MF) SR.

"Igor Matovič nikdy nedisponoval žiadnou kópiou ani originálom vyšetrovacieho spisu, tak ako to bolo bežné za vlády mafie. Rovnako však neobviňuje svojich dvoch nasledovníkov na MF SR, že ním disponovali, ale považuje to za čistokrvný pokus o diskreditáciu vtedajšieho vedenia ministerstva financií," povedal Bystriansky.

Zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry patrí medzi priority tejto vlády, tvrdí Fico (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Keď sa našiel spis, Matovič už ministrom nebol, reaguje hnutie

Poukázal na to, že šanón s kópiou komunikácie z poľovníckej chaty sa údajne nachádzal v miestnosti, ktorá nespadá pod ministra financií, má do nej prístup veľa ľudí. Rovnako, že Matovič v čase, keď sa spis našiel, už nebol ministrom šesť mesiacov. "Domnievame sa preto, že predmetný šanón bol v čase blížiacich sa volieb vnesený do budovy ministerstva s cieľom vyrobiť kauzu, len akosi sa niekto pomýlil v čase a miestnosti, kam bolo treba šanón dať," uviedol Bystriansky.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) vo štvrtok uviedol, že na ministerstve financií za čias vedenia Matoviča našli spis plný prepisov nahrávok z chaty, kde prebehlo súkromné stretnutie advokátov. Vtedajšia koalícia stretnutie podľa neho odpočúvala v rozpore so zákonmi.

Viac o téme: SpisyRobert FicoIgor MatovičPoľovnícka chataHnutie Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu