Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kauza poľovníckej chaty ožíva: Kaliňák aj mladý Gašpar sa postavili pred vyšetrovateľa

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar, Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Kauza poľovníckej chaty opäť ožila. Minister obrany Robert Kaliňák ako aj štátny tajomník ministerstva spravodlivosti Pavol Gašpar sa dnes postupne postavili pred vyšetrovateľa. Dôvodom sú verejnosti už veľmi dobre známe nahrávky z chaty pri Leviciach, na ktorých sa obaja objavili.

Informácie priniesol portál startitup.sk. Bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka priviezla pred budovu Úrad inšpekčnej služby v bratislavskom Ružinove doobeda vládna limuzína. Na výsluch si ho predvolal vyšetrovateľ z policajnej inšpekcie. Robert Kaliňák v kauze figuruje ako poškodený. Na miesto dorazil aj jeho obhajca Patrik Lindtner. Kaliňák uviedol, že sa cíti ako poškodený. Podľa neho ide o masívne porušenie ľudských práv.

archívne video 

Fico reaguje na uniknuté nahrávky z poľovníckej chaty (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Na poludnie prišiel aj Pavol Gašpar, syn bývalého policajného prezidenta, ktorého meno sa aktuálne spomína najmä v súvislosti s jeho nomináciou na post šéfa SIS. Aj Gašpar mladší v tejto kauze vystupuje ako poškodený.

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby v súvislosti nahrávkou obvinil vyšetrovateľa Martina Juhása zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Do budovy, kde sa výsluchy konali, preto dorazil aj advokát Martina Juhása Roman Kvasnica.

Video z poľovníckej chaty sa dostalo do médií ešte v roku 2021. Na nahrávkach zhotovených skrytou kamerou sú zachytené rôzne stretnutia. Vidieť na nich okrem Gašpara a Kaliňáka môžeme aj advokáta Mareka Paru, Roberta Fica či dnes už nebohého nitrianskeho podnikateľa Miroslava Bödöra. Nahrávky z poľovníckej chaty sú označované za nezákonné. 

Viac o téme: Robert KaliňákPavol GašparPoľovnícka chata
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu