Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Reedukačné centrum Veľké Leváre sa nebude vyjadrovať k zisteniam prokuratúry

Reedukačné centrum v Trstíne, ktorí kontrolovala Generálna prokuratúra
Reedukačné centrum v Trstíne, ktorí kontrolovala Generálna prokuratúra (Zdroj: Generálna prokuratúra SR)

BRATISLAVA - Reedukačné centrum Veľké Leváre nebude hodnotiť a ani sa vyjadrovať k stanovisku Generálnej prokuratúry (GP) SR. Pre TASR to v reakcii uviedol jeho riaditeľ Miloš Kurina.

Informácie k výsledkom kontrol v reedukačných zariadeniach (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

"Všetky následné kroky budeme konzultovať s našimi nadriadenými orgánmi," dodal Kurina. GP SR v minulom roku realizovala kontrolu v reedukačných zariadeniach na Slovensku. Vo výsledku skonštatovala, že centrá neplnia svoj účel a nepredstavujú pre deti ani bezpečné miesto, kde by boli dodržiavané ich práva.

Reedukačné centrum Veľké Leváre je zariadením určeným výlučne pre chlapcov od 15 rokov. Generálna prokuratúra tam výkonom dozoru zistila okrem iného nedostatočné vybavenie spoločných zariadení na osobnú hygienu z hľadiska počtu toaliet na počet umiestnených detí. V spoločných zariadeniach na osobnú hygienu nie sú sprchy umiestnené v uzavretých alebo polouzavretých kabínach. Potvrdili sa tam aj tvrdenia detí o stálej prítomnosti zamestnancov pri telefonátoch, zosobňovanie škôd z vreckového detí a opakované markantné porušovanie zákonnej úpravy pri umiestňovaní detí do ochrannej miestnost.

Viac o téme: Generálna prokuratúraReedukačné centrumProkuratúra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu