Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Fungovanie reedukačných centier potrebuje systémové riešenia, myslí si Zuzana Čaputová

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová diskutovala v pondelok popoludní s ministrom školstva Tomášom Druckerom (Hlas-SD) o problematike šikany na školách a tiež o fungovaní reedukačných centier. "Je to problém, ktorý sa tu zbieral veľa rokov, a potrebuje viacero systémových riešení," zdôraznila hlava štátu. Ocenila plánované kroky ministerstva v týchto oblastiach.

Informácie o fungovaní reedukačných centier, ktoré vyplynuli zo správy Generálnej prokuratúry (GP) SR, označila prezidentka sa mrazivé. "Budem sa ďalej zaujímať aj o túto tému, pretože tak ako povedal pán minister, v centre pozornosti jeho osobne a celého ministerstva sú deti, a to je to najdôležitejšie," podotkla.

archívne video

Tlačovka Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR na tému Bezpečnosť na školách (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Témou pracovného stretnutia bola aj téma duševného zdravia mladých ľudí a šikany na školách. "Pokiaľ ide o problém šikany, (minister, pozn. red) má konkrétne opatrenia, ktoré sú zamerané jednak na pomoc mladým ľuďom, ale aj na pomoc učiteľom, pedagógom," dodala prezidentka s tým, že v pláne sú aj opatrenia zamerané na pomoc rodičom.

Viac o téme: ŠikanaPrezidentkaTomáš DruckerZuzana ČaputováŠkolaSystémové riešenieReedukačné centrá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu