Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Obrovský škandál? Policajti do auta naložili vážne zranenú ženu a havarovali: ZVRAT, verzia záchranárov sa líši

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

BRATISLAVA - Dopravná nehoda, pri ktorej boli účastníkmi aj policajti, sa stala ešte vo štvrtok 11.1. 2024 v Sládkovičove. Hoci sa pri nehode nikto vážne nezranil, okolnosti ako sa havária stala sú skutočne viac než záhadné. Verzia polícia a operačného strediska záchranárov sa diametrálne líšia. Policajti mali prevážať vážne zranenú ženu, záchranka však žiadne zranenia u ženy neeviduje.

Skutočne záhadná dopravná nehoda sa stala ešte minulý štvrtok v obci Sládkovičovo. Podľa našich informácií mala zúfalá žena volať na linku 112 a zavolať si pomoc. Na miesto okamžite vyštartovali všetky záchranné zložky, aby úbohej žene pomohli. Ako prvý k nej dorazili policajti, podľa ktorých bola žena vážne zranená, a preto sa rozhodli nečakať na záchranárov a urgentne ju transportovať do nemocnice.  "Môžeme potvrdiť, že policajná hliadka našla na mieste vážne zranenú ženu v ohrození života. Policajti ihneď kontaktovali RZP, ktorá však neprichádzala. Policajti sa jej snažili pomôcť a naložili ju do služobného auta," poznamenala hovorkyňa trnavskej polície Mária Linkešová.

archívne video

Andrej Danko reaguje na dopravnú nehodu (Zdroj: Facebook/Andrej Danko - predseda SNS)

Počas prevozu však došlo k dopravnej nehode, ktorej účastníkmi boli aj policajti. "Policajt, ktorý sedel za volantom služobného auta, využil oprávnenie na použitie výstražného a zvukového zariadenia. Počas presunu však došlo k nehode služobného auta s iným vozidlom. Okolnosti nehody aj miera zavinenia je v štádiu vyšetrovania," dodala hovorkyňa.

Verzia záchranárov sa zásadne líši

Nám sa podarilo skontaktovať aj s hovorkyňou Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby, ktorá však informáciu o vážne zranenej žene nemala. Ako nám totiž potvrdila, Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky skutočne prijalo prepojený hovor z linky 112 od 27 – ročnej ženy, ktorá žiadala o pomoc avšak pre psychické problémy. "Počas hovoru bola pri vedomí, orientovaná v čase aj v priestore a vylúčila akékoľvek zranenia. Na miesto bola bezodkladne vyslaná najbližšia ambulancia záchrannej zdravotnej služby, o čom bola upovedomená aj polícia. Operátor linky 155 nedostal informáciu o zdravotnom stave osoby v čase, keď sa policajná hliadka už nachádzala pri volajúcej," poznamenala pre topky.sk hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Obrovský škandál? Policajti do
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

Po príchode na miesto mala podľa ich záznamov hliadka záchrannej zdravotnej služby hľadať pacientku, ktorá sa však už v tom čase na mieste nenachádzala. Bez vyrozumenia tiesňovej linky 155 ju totiž transportovala hliadka policajného zboru. "Tento postup vyhodnocuje Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky, ktoré koordinuje a vyhodnocuje činnosti záchrannej zdravotnej služby ako neštandardný," dodala hovorkyňa.

Viac o téme: NehodaHaváriaPolícia Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu