Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Detaily tragickej nehody na Orave: Chlapec (†19) vpálil do autobusu! Zábery, z ktorých mrazí

V Oravskom Podzámku havaroval autobus Zobraziť galériu (4)
V Oravskom Podzámku havaroval autobus (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

DOLNÝ KUBÍN – Orava má za sebou tragický večer. Už v stredu v neskorých hodinách sa objavili informácie o ťažkej nehode, ku ktorej došlo na cesta prvej triedy v Oravskom Podzámku. Na mieste došlo k zrážku osobného auta a autobusu a cesta musela byť uzatvorená. Bližšie sa však polícia k zrážke nevyjadrovala, no hovorila, že vodič autobusu ani cestujúci sa nezranili. Detaily odhalili až dnes ráno - a ako sa ukázalo, pre vodiča osobného auta mala nehoda fatálne následky.

archívne video 

Na čerpacej stanici pri D1 auto v plnej rýchlosti vletelo do jedného zo stojanov (Zdroj: Facebook/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov)

K nehode došlo okolo 19.15 hod. „Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 19-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Škoda v smere od Dolného Kubína do Oravského Podzámku. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru, kde došlo k zrážke s protiidúcim autobusom značky Iveco, ktoré viedol 36-ročný vodič. Pri dopravnej nehode utrpel 19-ročný vodič zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Cestujúci ani vodič autobusu neboli zranení,“ uviedla polícia.

Detaily tragickej nehody na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Žilinský kraj)

Alkohol u vodiča autobusu vykonanou dychovou skúšku zistený nebol. U nebohého mladého muža bude vykonaná pitva. „Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Cesta bola z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá,“ dodali.

Polícia apeluje na vodičov

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

Detaily tragickej nehody na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Žilinský kraj)

„Pamätajte, že jazdu treba vždy prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam a zručnostiam. Dôležité je jazdiť vždy opatrne, dodržiavať medzi vozidlami bezpečnú vzdialenosť, brzdiť uvážene a včas,“ pripomenuli.

Viac o téme: NehodaOravský Podzámok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu