Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Robíme všetko pre čo najskoršie zdokumentovanie škôd po zemetrasení, uvádza premiér Ódor

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Vláda robí všetko pre to, aby čo najskôr zdokumentovala škody po zemetrasení na východe Slovenska a navrhla možné riešenia. Uviedol to premiér Ľudovít Ódor s tým, že na Slovensku sú pre krízové situácie pravidlá, ktoré sa nedajú obísť.

"Sme si vedomí, že pre každého je poškodenie majetku niečím, čo komplikuje náš život a každodennú existenciu, či sú menšieho alebo väčšieho rozsahu. Urobíme všetko, čo bude v našich silách a možnostiach, aby sme následky zemetrasenia zmiernili, aby sa život dostal späť do normálu," skonštatoval Ódor.

Zemetrasenie v Ďapalovciach (Zdroj: Archív P. M.)

Poukázal, že prostredníctvom odborov krízového riadenia okresných úradov prebieha proces posudzovania, respektíve overovanie oprávnených výdavkov spojených so zemetrasením. Sekcia krízového riadenia následne spracúva všetky takéto návrhy do materiálu, ktorý je predkladaný na rokovanie vlády.

Premiér sa poďakoval všetkým zložkám, ktoré pomáhajú alebo sa inak podieľajú na dokumentovaní a náprave škôd. Zároveň je rád, že si zemetrasenie nevyžiadalo obete či zranenia. Zemetrasenie, ktoré v pondelok večer (9. 10.) zasiahlo východné Slovensko, malo mať silu 4,9 lokálneho magnitúda. Bolo v hĺbke 17,8 kilometra. Epicentrum sa malo nachádzať v katastri obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou.

Viac o téme: ŠkodyZemetrasenie Ľudovít ÓdorZdokumentovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu