Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ako volili jednotlivé kraje? Slovensko skončilo takmer celé červené, takto výsledky zverejnil Štatistický úrad!

Výsledky volieb podľa okresov a krajov Zobraziť galériu (2)
Výsledky volieb podľa okresov a krajov (Zdroj: Topky.sk)

SLOVENSKO – Je rozhodnuté. Víťazom volieb sa stala strana Smer-SD. S náskokom predbehla Progresívne Slovensko na druhom mieste a stranu Hlas, ktorá získala tretie miesto. Strana Smer vyhrala takmer vo všetkých krajoch. Okrem Bratislavského.

Podľa volebnej mapy v Bratislavskom kraji vyhralo PS v okrese Pezinok, Senec a Bratislava. Prvé miesto získali aj v Skalici a v Košiciach. Okres Banská Bystrica si získala strana Hlas. V okrese Košice-okolie dominovala strana koalície OĽANO, KÚ a Za ľudí, rovnako ako aj v Kežmarku.

Reakcia Petra Pellegriniho na výsledky volieb: Nemusí po týchto výsledkoch zavládnuť strach a nikto si nemusí zo Slovenska baliť kufre (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Výsledky volieb podľa okresov a krajov
Zobraziť galériu (2)
Výsledky volieb podľa okresov a krajov  (Zdroj: Topky.sk)

Okres Levoča, Tvrdošín a Námestovo ovládlo KDH. Juh Slovenska, okres Dunajská streda, Komárno a Rimavská Sobota ovládla maďarská strana Szövetség – Aliancia. Vo zvyšných okresoch jednoznačne vyhrala strana Smer-SSD. Volebná účasť bola zaznamenaná na úrovni 68,51%. 

Pozrite si výsledky parlamentných volieb v prehľadných volebných mapách. Takéto výsledky boli v jednotlivých okresoch na Slovensku.

 

Viac o téme: OkresyKrajeVýsledky voliebVoľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu