Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mazurek sa predviedol vypitím surových vajec: Ostrá narážka na Pročka, veľký výkričník pre trávenie!

Mazurek vypil päť surových vajec.
Mazurek vypil päť surových vajec. (Zdroj: Facebook/Milan Mazurek - Republika)

BRATISLAVA - Surové vajce je niečo, čo veľmi dobre poznajú napríklad speváci, ktorým to robí dobre na hlasivky a dodáva im energiu, či samotní kulturisti, ktorí si chcú takýmto spôsobom doplniť bielkoviny. Nie je isté, do ktorej kategórie sa radí poslanec Milan Mazurek a tiež nie je isté, či si chcel doplniť bielkoviny, no teatrálnou konzumáciou surových vajíčok pred kamerou sa môže vystaviť aj vážnym tráviacim ťažkostiam, čo by mu mohlo skomplikovať kampaň.

archívne video

TK OĽaNO a priatelia- STUPŇUJÚCE NÁSILIE VOČI OĽANO a REAKCIA NA AKCIU VÍRUS (Zdroj: FACEBOOK/ OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti)

Mazurek sa pred odchodom na kampaň odhodlal k tomuto teatrálnemu gestu aj po tom, čo sa napočudovanie stalo v Lučenci konkurentovi z OĽaNO - Jožovi Pročkovi. Na toho nespokojní prívrženci kontroverznej organizácie Brat za brata zaútočili vajíčkami a údermi do hlavy.

Niekto si surové vajcia vychutnáva, skonštatoval podpredseda Republiky

Mazurek sa preto v rámci politického boja len na tejto téme pousmial. "Niekto schytáva vajcia do hlavy, no niekto si ich vychutnáva," povedal predstaviteľ kontroverznej strany Republika Mazurek a pred kamerou vypil päť surových vajec z pohára. 

Traumatizujúce skúsenosti, bielkoviny, no aj výkričník pre zdravie

Samotná konzumácia je síce niektorými výživovými poradcami a odborníkmi považovaná za zdroj bielkovín či iných vitamínov, pričom tento spôsob konzumácie vajec preferujú aj kulturisti, no je tu aj jedno veľké riziko, o ktorom už asi tušíte. Surové vajcia sú totiž často veľmi ostro vnímané aj pre možný a hroziaci výskyt nebezpečnej baktérie Salmonella enteritidis. Nákaza touto baktériou následne spôsobuje veľmi veľké tráviace ťažkosti a hnačky, pričom človek pri nich stráca veľké množstvo energie a aj soli. Tieto stavy podľa množstva skonzumovanej baktérie následne trvajú aj v závislosti od organizmu aj niekoľko dní či týždňov a liečia sa aj antibiotikami.

Čo vraví odborník?

Podľa výživového poradcu má tepelná úprava vajíčok svoje opodstatnenie. "Je to najmä z dôvodu zneškodnenia patogénov, ktoré sa môžu vo vajci nachádzať, teda tepelná úprava nám z veľkej miere zabezpečí ochranu pred ochoreniami, ktoré by mohli eventuálne nastať," povedal aj pre portál Vyšetrenie výživový poradca Libor Javro. 

Odvrátená strana mince

Ten zároveň nezabúda aj na to, že pri konzumácii surových vajíčok je tu aj iný, pozitívnejší faktor. "Pri tepelnej úprave sa niektoré látky, najmä vitamíny, poškodzujú alebo znehodnocujú, preto surové vajíčko dodá organizmu o niečo viac pozitívnych látok ako tepelne upravené," povedal odborník, pričom však tieto vajcia by mali prejsť detailnou vizuálnou kontrolou, kým sa do nich pustíte. Ostáva len dúfať, že člen Republiky nebude mať takto pár dní pred voľbami tráviace ťažkosti. O volebnú noc by takmer určite nechcel takto prísť.

Viac o téme: VajciaKonzumáciaOĽaNORepublikaMilan MazurekJozef Pročko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu