Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Mala by nás vláda zbaviť energetickej závislosti od Ruska? PRIESKUM priniesol odpoveď! TOTO chce väčšina

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Mala, alebo nemala by budúca vláda zbaviť Slovensko závislosti od ruského plynu, ropy a jadrového paliva? Problematiku energetickej závislosti si mnohí Slováci začali uvedomovať po tom, ako Rusko napadlo vo februári 2022 Ukrajinu. Odvtedy sme nielen my, ale aj iné európske krajiny urobili kroky, ktoré nás mali od Ruska čo najviac odstrihnúť. Ako by mala k tomu pristupovať nová vláda, ktorá sa sformuje na Slovensku po 30. septembri?

Mala by nás vláda
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: agentúra AKO)

Agentúra AKO položila v prieskume realizovanom pre TV JOJ respondentom otázku: „Mala či nemala by budúca vláda urobiť rozhodnutie, ktorým by sa Slovensko úplne zbavilo závislosti od ruského plynu, ropy a jadrového paliva?“

Z výsledkov vypláva, že viac opýtaných (48,3 %), si myslí, že budúca vláda by nemala urobiť rozhodnutie, ktorým by sa Slovensko úplne zbavilo závislosti od ruského plynu, ropy a jadrového paliva. Rovných 7% opýtaných to nevedelo posúdiť a 0,5 % nechcelo odpovedať.

Naopak, 44,2 % opýtaných si myslí, že budúca vláda by toto rozhodnutie urobiť mala. Patria sem najmä ženy, mladší opýtaní, vysokoškolsky vzdelaní ľudia, obyvatelia Bratislavského kraja a voliči strán PS, SaS, Koalície OĽANO a priatelia, strany KDH.

Zber dát bol realizovaný v období 5. 9. - 11. 9. 2023 na vzorke 1 000 respondentov.

Viac o téme: PrieskumRuskoEnergetická závislosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu