Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

MIMORIADNE Po dlhšom pokoji je tu ďalší útok medveďa: Šelma tentokrát hrozila na Liptove!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LIPTOVSKÉ REVÚCE - V obci Liptovské Revúce sú obyvatelia v úplnom napätí. Posledné hodiny totiž žijú prípadom útoku medveďa, ktorý je na Slovensku značne rozšírený. Starostka obce je dokonca až v takej bezvýchodiskovej situácii, že občanov pred nebezpečenstvom varovala.

archívne video

Tatranské medvieďatá sa udomácňujú v košickej zoologickej záhrade (Zdroj: TASR/František Iván)

O prípade informuje žilinská verzia webu Štandard. V spomínaje obci totiž v blízkosti autobusovej zastávky zaznamenali pohyb tejto šelmy. Prípadu sa už venujú aj policajné zložky, ktoré sa ho snažili odlákať od časti, kde sú ubytovaní obyvatelia obce. Denník však informuje o tom, že šelma jedného z občanov predsa len napadla.

Šelma ho uhryzla do nohy, pomôcť mu museli poľovníci

Podľa prvotných svedectiev mala obyvateľa obce táto šelma uhryznúť do nohy. Musel sa tak schovať do poľovníckeho auta. Následne tomuto obyvateľovi pomohli až prichádzajúci poľovníci. Po ich varovných výstreloch šelmu odplašili. To však tiež trvalo nejaký čas.

MIMORIADNE Po dlhšom pokoji
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Od 3. júla žiadame zásahový tím, aby situáciu vyriešil. Viackrát tu už boli, no problém stále pretrváva. Bojím sa, že sa tu naozaj stane nešťastie, ktoré si vyžiada ľudský život. Kto bude potom za to zodpovedný?“ povedala denníku starostka obce Jana Šimová. Momentálne na mieste prebiehajú obhliadky miesta posledného výskytu tohto medveďa.

Viac o téme: Medveďútok LiptovLiptovské Revúce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu