Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Behanie sa skončilo tragédiou: Ženu napadol agresívny pes, zraneniam na mieste podľahla

(Zdroj: Getty Images)

PERG - Ženu pri behaní v hornorakúskej obci Naarn napadol pes plemena americký stafordšírsky teriér a pohrýzol ju tak vážne, že svojim zraneniam na mieste podľahla. Informovala o tom agentúra APA. Majiteľka staforda sa márne pokúšala zviera od ženy odtrhnúť. Aj ona pri tom utrpela také vážne zranenia, že musela byť prevezená do nemocnice v Linzi, uviedla polícia.

Incident sa stal okolo 09:15 v obci okresu Perg. Kondičnú bežkyňu pes Elmo zjavne napadol pri dome, v ktorom žil. Chovateľku psa doteraz nebolo možné vypočuť, a tak nie je jasné, ako sa udalosti presne zbehli. Ani totožnosť zabitej ženy úrady nespresnili.

archívne video

Medveď vbehol priamo do cesty autám (Zdroj: Tip čitateľa)

V Hornom Rakúsku neplatia žiadne zvláštne podmienky pre chov určitých psích plemien. Každý, kto si chce psa zaobstarať, však musí absolvovať šesťhodinový odborný kurz. V niektorých iných rakúskych spolkových krajinách je však podľa APA americký stafordšírsky teriér na zozname psích plemien, na ktoré sa zvláštne podmienky vzťahujú.

Ako píše heute.at, zviera už bolo utratené. "Dali sme zviera dobrovoľne utratiť!" povedala manželka chovateľa psov. Na podnet majiteľov Elma usmrtili v pondelok večer – niekoľko hodín po smrteľnom útoku. 

Viac o téme: PesSmrťBehanieútok Stafordšírsky teriér
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu