Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na trhu je hrozba pre bábätká: Toto nepoužívajte, riskujete tým ich život! Inšpektori bijú na poplach

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Na trhu je hrozba pre vaše bábätko. Slovenská obchodná inšpekcia zistila, že je u nás v ponuke dojčenská kombinéza pre dievčatko, ktorá môže vážne ohroziť zdravie vašej ratolesti, dokonca ju stáť život.

Slovenskí záchranári uviazli v kolóne. Nemohli zapnúť majáky ani sirénu

Inšpektori konkretizovali, že ide o dojčenskú kombinézu pre dievčatko Turtledove London z Veľkej Británie. Kombinéza má dlhé rukávy a nohavice, je béžovej farby a nachádza sa na nej potlač rôznych tvarov ako je oranžový a hnedý poloblúk, fialová vlnovka či zelený list.

Na trhu je hrozba
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Slovenská obchodná inšpekcia)

Deťom v nej hrozí zadusenie. „Pri skúške ťahom sa z dojčenskej kombinézy oddelili časti kovových gombíkov, resp. trukiel. Tieto jednotlivé časti kovových gombíkov úplne zapadli do valca na malé časti. Berúc do úvahy bežné a predvídateľné správanie malých detí vkladať často veci do úst, predstavujú uvoľnené kovové gombíky riziko zadusenia,“ uviedli inšpektori.

Pristúpili už aj k opatreniam. „Slovenská obchodná inšpekcia umožnila prijať kontrolovanej osobe nápravné opatrenia, ktorými zabránila ďalšiemu sprístupňovaniu nebezpečného výrobku na trhu a zabezpečila jeho stiahnutie z trhu ako aj informovanie spotrebiteľov o tomto nebezpečnom výrobku,“ informovali. Spotrebiteľom odporučili, ak si tento výrobok zakúpili, aby ho vo vlastnom záujme prestali používať.

Viac o téme: BábätkoDojčaKombinézaSlovenská obchodná inšpekciaNevyhovujúci výrobok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu