Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nemáte túto kuchynskú pomôcku doma? Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje, že je nebezpečná!

Nebezpečný výrobok sťahuje ÚVZ z predaja Zobraziť galériu (2)
Nebezpečný výrobok sťahuje ÚVZ z predaja (Zdroj: www.uvzsr.sk)

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky dostal na základe vykonaných kontrol na slovenskom trhu Regionálnym úradom verejného zdravotníctva so sídlom v Senici oznámenie o nevyhovujúcom výrobku.

V tomto prípade ide o silikónovú lopatku s drevenou rukoväťou, EAN kód: 6912080219569, REF: ZY-21956. Krajinou pôvodu je Čínska ľudová republika. 

Akonáhle nastanú výkyvy v potravinách, nastúpi štát s regulačnými opatreniami, tvrdí Robert Fico (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Podľa skúšok vykonaných Národným referenčným laboratóriom pre materiály prichádzajúce do kontaktu s potravinami na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva so sídlom v Poprade, testovaný výrobok nespĺňa požiadavky nariadenia EP a Rady č. 1935/2004 o materiáloch a predmetoch určených na kontakt s potravinami a výnosu Ministerstva pôdohospodárstva SR a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1799/2003-100, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu SR upravujúca materiály a predmety určené na styk s potravinami v znení neskorších predpisov.

Nebezpečný výrobok sťahuje ÚVZ z predaja
Zobraziť galériu (2)
Nebezpečný výrobok sťahuje ÚVZ z predaja  (Zdroj: www.uvzsr.sk)

Testovaná vzorka nespĺňa požiadavky v parametri obsahu prchavých látok. Limit pre prchavé látky je 0,5 %, laboratórne zistená hodnota bola 0,923 %. Úrady verejného zdravotníctva prijímajú opatrenia na stiahnutie tohto výrobku z trhu v SR, výrobok bude hlásený do systému rýchleho varovania pre potraviny a krmivá RASFF. Keďže sa uvedený výrobok môže nachádzať na trhu v SR, ÚVZ odporúča spotrebiteľom, aby tento výrobok nekupovali, už zakúpený výrobok nepoužívali a prípadne ho vrátili späť do miesta predaja.

Viac o téme: Nebezpečný výrobokÚVZPrchavé látky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu