Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Voliči, pozor! Na žiadosť o voľbu poštou ostáva posledný deň

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

BRATISLAVA - Na doručenie žiadosti o voľbu poštou zo zahraničia v septembrových predčasných parlamentných voľbách ostáva posledný deň. Termín pripomenulo Ministerstvo vnútra (MV) SR. Priblížilo, že počet žiadostí k polnoci presiahol 64.000. Presný výsledný počet bude známy vo štvrtok (10. 8.) ráno po uplynutí termínu na ich odoslanie.

Po zaregistrovaní musí volič čakať na hlasovacie materiály, ktoré mu MV zašle na adresu v cudzine. Pokiaľ volič požiadal elektronicky, od MV dostane obálku na hlasovanie, návratnú obálku a poučenie o spôsobe hlasovania. Hlasovacie lístky si musí stiahnuť z webu MV a vytlačiť sám. Ak požiadal o voľbu poštou písomne, poštou mu prídu okrem obálok aj hlasovacie lístky. Volič musí zaslať volebné materiály späť tak, aby boli doručené najneskôr 29. septembra. Odošle ich na adresu MV, ktorá je uvedená na návratnej obálke.

archívne video 

Minister vnútra Ivan Šimko o príprave na voľby (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Volič môže hlasovať vo voľbách do Národnej rady SR mimo územia Slovenska, ak nemá trvalý pobyt na Slovensku, ale aj ak ho má, no v čase volieb bude v zahraničí. Predčasné parlamentné voľby budú 30. septembra. Volebná kampaň sa začala 9. júna, keď bol vyhlásený termín volieb.

Viac o téme: PoštaVoľba zo zahraničiaParlamentné voľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu