Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Sociálne siete žijú odhalením z Tatier: Novinárka nechce byť ticho, TOTO povedala po zverejnenom videu!

Tódová reagovala na Zobraziť galériu (3)
Tódová reagovala na "odhalenie" stretnutia so Záleskou. (Zdroj: Facebook/Monika Todová, YouTube/Martin Daňo)

BRATISLAVA - Slovenský internet počas tohto týždňa intenzívne žije kauzou "odhalenia" z Tatier. Kontroverzný youtuber Martin Daňo totiž uverejnil video, v ktorom sa stretáva novinárka Monika Tódová so sudkyňou Pamelou Záleskou vo Vysokých Tatrách. Podľa niektorých politikov ide o škandalózne vyjadrenie, zatiaľ čo iní za tým väčší problém nevidia a skôr im prekáža narúšanie súkromného života známej novinárky. Ticho sa rozhodla prerušiť aj samotná Tódová, ktorá zverejnila pomerne rozsiahle vysvetlenie.

archívne video

Tlačová konferencia strany Za ľudí: Kto chce oslobodiť Kočnera? (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Záleskú spoznala pred rokmi pri práci

Tódová tak urobila na domovskom portáli Denník N v newsfiltri. "Pamelu Záleskú som spoznala pri práci, robili sme spolu aj rozhovor. Keď sme sa neskôr začali priateliť, oznámila som to šéfredaktorovi a prijali sme v redakcii potrebné opatrenia," začína Tódová popisovať situáciu v redakcii. Tódová ďalej tvrdí, že o sudkyni Záleskej už dlhšie nepíše a nepublikuje ani spravodajstvo z jej súdnej siene.

K povolaniu, ktoré vykonávame, obidve pristupujeme eticky

"Obe máme povolanie, ktoré je vo verejnom záujme, a k práci vždy pristupujeme maximálne eticky. V jej prípadoch som procesne nijako nefigurovala, nebola som obvinená ani poškodená," pokračuje Tódová. 

Sociálne siete žijú odhalením
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Na videu nie sme zachytené ani pri odovzdávaní úplatku, či inej trestnej činnosti

Tódová v reakcii priamo spomína aj Roberta Fica či Martina Daňa, ktorým odkazuje, že toto zďaleka nebolo jej prvé stretnutie so Záleskou. "Chodíme do divadla alebo aj do reštaurácií. V Tatrách sme napríklad viackrát stretli bývalého riaditeľa NAKA Branislava Zuriana, pozdravili sme sa. Nebolo nevyhnutné zakrádať sa do garáže. Stalo sa. Neodovzdávali sme si v nej úplatky ani tajné informácie. Upevňovali sme bicykle na auto a ja som sa snažila opraviť pokazený závit na strešnom boxe," popisuje Tódová situáciu v Daňovom videu.

"Keď Pamelu Záleskú predvolali na Súdnu radu, tak sa jej dve členky neustále pýtali, aký má so mnou vzťah. Jej odpovede ich neuspokojili. Možno ani táto ich neuspokojí, budú iniciovať ďalšie predvolania na Súdnu radu a neustále spochybňovať slušnú sudkyňu.Možno by chceli vedieť viac. Myslím si ale, že obe máme právo na súkromie," uzavrela Tódová.

Viac o téme: StretnutieReakciaMartin DaňoMonika TódováPamela Záleská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu