Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žena zažila v reštaurácii šok: Za TOTO si podnik v Taliansku účtoval príplatok! Už tam viac nevkročí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

JANOV - Reštaurácia v Taliansku si účtovala príplatok za prázdny tanier, žena sa nahnevala. Blogerka nechala svoj komentár medzi recenziami, prišla odpoveď reštaurácie, že „zdieľanie tanierov“ nie je podvod, ale bežná obchodná praktika.

Talianske reštaurácie už viackrát vyvolali hnev hostí, ktorí sa rozhodli niečo zjesť, píše stránka vecernji.hr. Vyskytol sa aj prípad reštaurácie, ktorá si účtovala prekrojenie sendviča na polovicu, a blogerka Selvaggia Lucarelliová prezradila, čo sa jej stalo vo Finale Ligure, malom meste neďaleko Janova.

archívne video

Pozrite si prvé reakcie dovolenkárov, ktorých evakuovali z požiarmi zasiahnutého Rodosu (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Blogerka totiž povedala, že si od čašníka vypýtala prázdny tanier, aby sa o jedlo mohla podeliť so svojou dcérou. Nepočítajúc s tým, reštaurácia jej za ten prázdny tanier naúčtovala dve eurá a na účte ho uviedla ako „piattino condividente“, teda „zdieľaný tanier,“ uvádza Scatti Digusto. Celkový účet vyšiel na 55,5 eura.

Po tom, čo blogerka nechala svoj komentár medzi recenziami, prišla odpoveď reštaurácie, že „zdieľanie tanierov“ nie je podvod, ale bežná obchodná praktika.

"Nie je to tanier, ale ďalšia porcia pre jednu osobu navyše - odpovedal majiteľ reštaurácie. - Ak niekto žiada, aby sa jedlo rozdelilo medzi dve alebo tri osoby, musíme použiť viac riadu, viac príborov, viac obrúskov, viac času a personálu, a to je príplatok, ktorý je uvedený v jedálnom lístku," dodal vlastník.

Vo všeobecnosti je región Ligúria na severe Talianska podľa talianskych médií jedným z najdrahších regiónov z hľadiska turistických služieb a ceny od La Spezia po Alassio sa z roka na rok zvyšujú.

Viac o téme: TanierReštauráciaPríplatokBlogerkaTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu