Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Suma základnej zložky mzdy profesionálneho rodiča sa zvýši na 1034 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Od 1. septembra by sa mala zvýšiť suma základnej zložky mzdy profesionálneho náhradného rodiča o 10 % na 1034 eur mesačne. Vyplýva to z návrhu nariadenia, ktorým sa bude v stredu zaoberať vláda. Kabinet premiéra Ľudovíta Ódora bude tiež rozhodovať o schválení dohody so Švajčiarskom či o preplatení nákladov za záchranné práce samosprávam.

Slovensko by malo dostať od Švajčiarska príspevok vo výške 44,2 milióna švajčiarskych frankov (CHF) (46 miliónov eur). Vyplýva to z návrhu na uzavretie Rámcovej dohody medzi vládou Slovenskej republiky a Švajčiarskou federálnou radou o implementácii druhého Švajčiarskeho príspevku vybraným členským štátom Európskej únie na zníženie hospodárskych a sociálnych rozdielov v rámci Európskej únie.

Vláda dnes bude rokovať o viacerých bodoch

Vláda by mala prerokovať aj novelu nariadenia o sprístupňovaní rádiových zariadení na trhu. Tá prinesie zjednotenie nabíjačiek na nové mobilné telefóny, tablety či digitálne fotoaparáty. Od od 28. decembra tohto roka by mali mať mať výhradne nabíjacie konektory typu USB – C okrem laptopov, ktoré sa budú musieť novým pravidlám prispôsobiť do 28. apríla 2026. Ďaľšími bodmi programu rokovania vlády sú aj rozhodnutie o poskytnutí prostriedkov z plánu obnovy na vybudovanie nového superpočítača Centru spoločných činností Slovenskej akadémie vied (SAV) či preplatenie 2,6 milióna eur dotknutým samosprávam za záchranné práce počas 157 mimoriadnych situácií.

Viac o téme: VládaMzdaProfesionálny rodič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu