Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Za ľudí vyzvala strany, aby sa vyjadrili k spolupráci s Hlasom a Smerom

Strana Za ľudí Zobraziť galériu (2)
Strana Za ľudí (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Strana Za ľudí vyzýva politické strany a hnutia, najmä Progresívne Slovensko a KDH, aby sa vyjadrili k povolebnej spolupráci so Smerom-SD a Hlasom-SD. Vplyvom týchto strán sa obáva ohrozenia spravodlivosti a právneho štátu na Slovensku. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informovali predsedníčka strany Veronika Remišová a člen Ján Magušin.

"Hlas má absolútne rovnakú rétoriku ako Smer. Vyšetrovateľov nazýva mafiou, opakovane sa vyjadruje, že chce zrušiť špeciálnu prokuratúru a Špecializovaný trestný súd úplne rovnako Smer," skonštatovala Remišová. Prihlasovaním sa k spolupráci s Hlasom-SD podľa Remišovej strany "legitimizujú zlo".

Video: Tlačová konferencia strany Za ľudí: Kto  chce oslobodiť Kočnera?

Tlačová konferencia strany Za ľudí: Kto chce oslobodiť Kočnera? (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

 

Ján Magušin
Zobraziť galériu (2)
Ján Magušin  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Zmena rétoriky

V prípade Smeru-SD považuje Remišová za pravdepodobné, že bude chcieť po voľbách oslobodiť všetkých zločincov a korupčníkov. Magušin poukázal napríklad na zmenu rétoriky Smeru-SD k podnikateľovi Marianovi K. obvinenému v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Ako uviedol, najskôr ho predseda Smeru-SD Robert Fico spájal s opozíciou, neskôr hovoril o vyšetrovacej verzii namierenej proti Smeru-SD. Podľa Magušina to vyzerá, že podnikateľ našiel u Smeru-SD pred voľbami milosť. Pre Za ľudí je podľa predsedníčky strany reforma prokuratúry a paragrafu 363 povolebnou prioritou.

Viac o téme: Za ľudíHlas-SDVoľby 2023Smer-SDD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu