Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Voda ohrozovala obce v okrese Rožňava, zaliala Kunovu Teplicu: Nebolo vidno, kde je cesta, kde jarok

Potok v Kunovej Teplici sa vybrežil
Potok v Kunovej Teplici sa vybrežil (Zdroj: Facebook/Marenčíková Alica)

ROŠTÁR - Pre silné búrky a prívalové dažde zo soboty večera a noci vyhlásili tretí povodňový stupeň viaceré obce v okrese Rožňava. Po zlepšení situácie ich v nedeľu menili na druhý povodňový stupeň. Medzi postihnuté obce patrila Kunova Teplica, kde voda zaliala cesty, záhrady, pivnice a domy.

"Zalialo to celú obec, čo máme jarky, všetko sa vylialo, nebolo vidieť, kde je cesta, kde jarok," opísala starostka obce Kunova Teplica Eva Gyenesová. Následkom prívalových dažďov sa podľa nej vybrežila rieka Štítnik, ako aj potok v strede obce. Tretí stupeň vyhlásili o 23.00 h, na druhý ho zmenili v nedeľu o 5.00 h. Dobrovoľní hasiči počas dňa následne odčerpávali vodu z pivníc a domov.

 

Včera v popoludňajších hodinách zasiahla našu obec veľká búrka ktorá trvala až do rána pani starostka musela vyhlásiť o...

Posted by DHZ Kunova Teplica on Sunday, August 6, 2023

Povodňové stupne vyhlásili aj v obciach Štítnik, Vyšná Slaná, Ochtiná, Plešivec, Bretka, Roštár, Silická Jablonica či Hrušov. V obci Roštár vyhlásili tretí povodňový stupeň v sobotu o 20.00 h, trval do polnoci. "Potok sa vylial do časti, kde majú ľudia záhrady. Domy u nás nezaplavilo, v niektorých mali vodu v pivniciach, čerpadlom sa to odčerpalo," povedal starosta obce Andrej Lalik. Z lesa tiež podľa neho stekala voda do obce a nánosy zaniesli kanalizáciu, v priebehu nedele ju vyčistili. 

 

Kunova Teplica po rušnej noci ...

Posted by Marenčíková Alica on Sunday, August 6, 2023

Hasiči odčerpávali vodu z domov v okresoch Poprad a Kežmarok

Hasiči v Prešovskom kraji v nedeľu od rána zasahovali pri odstraňovaní následkov výdatných dažďov a odčerpávaní vody hlavne v okresoch Poprad a Kežmarok. Situácia sa podľa nich popoludní už upokojila.

 

Technický výjazd. Opätovne došlo po búrke k zatopeniu cesty v časti Kúty. Pomocou veľkokapcitného čerpadla PH-2500 a...

Posted by Dobrovoľný hasičský zbor mesta Prešov on Saturday, August 5, 2023

"Väčšinou išlo o čerpanie vody z rodinných domov, ale aj školy či nocľahárne," uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove. Najviac zásahov bolo v meste Poprad, ďalšie boli v Štrbe, Veľkej Lomnici či Svite. Spolu mali profesionálni hasiči v kraji od 7.00 do 15.00 h približne deväť výjazdov. Pri odstraňovaní následkov počasia v obciach zasahovali aj dobrovoľní hasiči. 

Viac o téme: VodaBúrkyVýstraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu