Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Severnú Európu zasiahli búrky: Trajekty v Baltskom mori nepremávali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

KODAŇ - Veterné počasie a búrky na severe Európy spôsobili meškania v leteckej doprave, pozastavenie trajektových liniek v Baltskom mori, ako aj výpadky elektrického prúdu. V pondelok to uviedla agentúra AP.

Trajektové linky medzi Poľskom a Švédskom, pevninským Nemeckom a ostrovmi Hiddensee a Rügen (Rujana) či medzi Nórskom a Švédskom museli byť v dôsledku nepriaznivého počasia pozastavené. Lotyšské médiá zasa informovali o silnom vetre s rýchlosťou až 108 kilometrov za hodinu a krúpach vo veľkosti golfovej loptičky, ktoré zasiahli obec Apgulde blízko lotyšskej metropoly Riga.

Archívne video: Prevencia pred búrkami

Prevencia pred búrkami (Zdroj: Facebook/ Ministerstvo vnútra SR)

Dánska polícia zasa v príspevku na sociálnej sieti X uviedla, že počasie je i naďalej mimoriadne nepriaznivé. Miestny hasičský zbor vyzval obyvateľov Kodane, aby sa vyhýbali parkom a zalesneným oblastiam, keďže "kombinácia dažďom podmytej pôdy a búrok zvyšuje riziko vyvrátenia stromov". Na juhu Nórska zasa úrady vydali najvyššie meteorologické výstrahy pred intenzívnymi zrážkami, bahennými zosuvmi či prívalovými povodňami.

Viac o téme: BúrkySeverná EurópaBaltské more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu