Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tisíce poľských domácností postihli výpadky elektriny: Na vine sú búrky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Tisíce poľských domácností postihli v pondelok výpadky elektriny, ku ktorým došlo po víkendových silných búrkach a dažďoch. TASR správu prevzala z agentúry DPA. V Podleskom vojvodstve ležiacom na severovýchode krajiny sa v pondelok ocitlo bez elektriny 7500 domácností, uviedla energetická spoločnosť PGE. V neďalekom Varmsko-mazurskom vojvodstve postihol výpadok približne 5000 domácností.

Silná búrka zasiahla v nedeľu územie celého Poľska. Hasiči v postihnutých oblastiach uskutočnili približne 2500 zásahov. V dôsledku nepriaznivého počasia utrpeli zranenia dvaja ľudia. V meste Vroclav spadol na auto strom a vyžiadal si jedného zraneného. V meste Gižycko zase jednu osobu zasiahol padajúci konár.

archívne video Intenzívne búrky v Tatrách si vyberajú svoju daň: Horskí záchranári upozorňujú na zvýšené hladiny vodných tokov  

Intenzívne búrky v Tatrách si vyberajú svoju daň: Horskí záchranári upozorňujú na zvýšené hladiny vodných tokov (Zdroj: HZS)

V južnej časti pohoria Krkonoše preventívne evakuovali skautský tábor s približne 200 účastníkmi, informovala agentúra PAP s odvolaním sa na miestne úrady. V metropole Varšava vydali varovanie pred búrkou, no napokon tam pršalo len slabo, píše DPA. Pre pobrežie Baltského mora však v pondelok stále platili výstrahy pred búrkami.

Viac o téme: ElektrinaBúrkyPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu