Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Extrémna spúšť po silných búrkach: Hasiči museli vyťahovať autá zo zaplavených ciest

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - V súvislosti so stredajším (16. 8.) nepriaznivým počasím mali hasiči na území Bratislavského kraja celkovo 22 zásahov. Popoludní a podvečer odstraňovali spadnuté stromy z ciest, miestnych komunikácií i vozidiel, odčerpávali vodu z objektov a vyťahovali autá uviaznuté na zaplavených komunikáciách. Informuje o tom Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) na sociálnej sieti.

Profesionálni bratislavskí hasiči zasahovali desaťkrát, pezinskí a malackí hasiči mali po jednom výjazde. Pomáhali však aj dobrovoľní hasiči mestských častí Devínska Nová Ves, Ružinov a Jarovce a tiež z obce Zohor (okres Malacky), ktorí zasahovali desaťkrát.Celkom zasahovalo 28 príslušníkov HaZZ so siedmimi kusmi hasičskej techniky a 17 členov dobrovoľných hasičských zborov so šiestimi kusmi hasičskej techniky.

Archívne video: V Bratislave sa na niektorých miestach vyskytli aj krúpy 

V Bratislave sa na niektorých miestach vyskytli aj krúpy (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Stredajšia búrka so silným dažďom dala zabrať viacerým stromom, napríklad v Podunajských Biskupiciach. Mestská časť na sociálnej sieti informovala o polámaných stromoch na Bodrockej, Baltskej a Vinohradníckej ulici či na ulici Padlých hrdinov. Hasiči zasahovali napríklad v Karlovej Vsi, miestni dobrovoľní hasiči pomáhali v Devínskej Novej Vsi.

 

⛈🌳 Dnešná búrka so silným dažďom dala zabrať aj viacerým stromom v Podunajských Biskupiciach. Evidujeme polámané stromy...

Posted by Podunajské Biskupice - oficiálna stránka mestskej časti on Wednesday, August 16, 2023
Viac o téme: HasičiDážďBúrkyZásahyHaZZBratislavský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu