Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Šimko by mal okamžite odvolať Štefana Hamrana z funkcie, tvdrí Smer- SD

Ivan Šimko
Ivan Šimko (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister vnútra Ivan Šimko by mal podľa strany Smer-SD okamžite odvolať policajného prezidenta Štefana Hamrana z funkcie. "Hamran ako najvyšší policajný úradník už vyslovil nedôveru generálnemu prokurátorovi SR Marošovi Žilinkovi, má neprijateľné politické vyhlásenia na adresu opozície a najnovšie ide po krku aj svojmu nadriadenému ministrovi vnútra," komentoval Smer, informovalo tlačové oddelenie strany.

VIDEO Minister vnútra sa vyjadruje k Hamranovi a zviazaným rukám 

Minister vnútra sa vyjadruje k Hamranovi a zviazaným rukám (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Smer súhlasí so Šimkom, že polícia si nemôže robiť, čo chce. Ako vysvetlil, je viazaná zákonmi a Ústavou SR a kontrolovaná politicky kreovanými orgánmi. "Ak toto Štefan Hamran a jeho chlebodarcovia Roman Mikulec či Igor Matovič (obaja OĽANO a priatelia) otvorene odmietajú, tak v priamom prenose potvrdzujú, že polícia a osobitne Národná kriminálna agentúra si od roku 2020 robí doslova čo chce a neváha hrubo porušovať zákony," skonštatoval v stanovisku v súvislosti s výzvou hnutia OĽANO a priatelia na Šimkov odchod.

archívne video Igor Matovič a Roman Mikulec o statuse ministra Šimka

Igor Matovič a Roman Mikulec o statuse ministra Šimka (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Šimko minulý týždeň na sociálnej sieti napísal, že mu nie je jasné, čo sa myslí vyjadreniami o rozviazaní rúk polícii. Poukázal na to, že v demokratickej spoločnosti si nemôže "ozbrojená, represívna štruktúra" robiť, čo sa jej zachce, ale donucovacia moc štátu musí byť pod veľmi presne ustanovenou, ale účinnou kontrolou politickej moci, keďže účty voličom skladajú politici. Hamran podľa medializovaných informácií následne nevylúčil odchod z funkcie.

Viac o téme: Polícia Štefan HamranIvan ŠimkoSMER- SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu