Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Lipšic mal u prezidentky orodovať za Hamrana, obvinenia Šutaj-Eštoka odmietajú: Predstavitelia Hlasu fabulujú!

Prezidentka SR Zuzana Čaputová Zobraziť galériu (4)
Prezidentka SR Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák, Topky/ Ramon Leško, Maarty)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová i špeciálny prokurátor Daniel Lipšic odmietajú, že by sa v uplynulom období stretli. Vyplýva to z ich reakcie pre TASR na výzvu mimoparlamentného Hlasu-SD, ktorý hovoril o ich údajnom stretnutí v súvislosti s ministrom vnútra Ivanom Šimkom a policajným prezidentom Štefanom Hamranom.

Hlas-SD k aktuálnej politickej situácii (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

"Predstavitelia strany Hlas-SD fabulujú, k žiadnej komunikácii a ani k žiadnemu osobnému stretnutiu prezidentky so špeciálnym prokurátorom Danielom Lipšicom neprišlo," uviedol riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej.

Lipšic uviedol, že s prezidentkou sa naposledy stretol v marci v Slovenskom národnom divadle pri príležitosti návštevy holandského kráľovského páru. "V Prezidentskom paláci som bol naposledy pred približne dvoma rokmi. Je mi ľúto, že niektorí politici opakovane zverejňujú vo vzťahu k mojej osobe dokázateľné klamstvá a neváhajú na to využiť akúkoľvek príležitosť," tvrdí.

Lipšic mal u prezidentky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Predstavitelia Hlasu-SD na stredajšej tlačovej konferencii vyzvali Lipšica a prezidentku, aby sa vyjadrili k informáciám o ich údajnom stretnutí. Lipšic mal na ňom podľa Hlasu-SD "orodovať" za Hamrana, aby sa ho prezidentka zastala a odvolala Šimka, "aby ich chlapci mali naďalej rozviazané ruky a mohli si v štáte robiť, čo len chcú".

Minister vnútra sa vyjadruje k Hamranovi a zviazaným rukám
Zobraziť galériu (4)
Minister vnútra sa vyjadruje k Hamranovi a zviazaným rukám  (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Premiér Ľudovít Ódor v stredu oznámil koniec Šimka vo funkcii. Zdôvodnil ho naštrbenou dôverou medzi Šimkom a vedením polície. Prezidentka popoludní Šimkovi odoberie poverenie viesť rezort a dočasne poverí riadením ministerstva Ódora.

Viac o téme: Daniel LipšicZuzana ČaputováIvan ŠimkoMatúš Šutaj-EštokHlas SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu