Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Niektorí Slováci môžu od štátu dostať peknú sumu: K peniazom sa však nehlásia, čas sa im kráti! TOTO treba urobiť

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Máte nárok na stovku od štátu a ešte ste o ňu nepožiadali? Tak sa poponáhľajte. Reč je o dotácii vo výške 100 eur z tretieho balíčka inflačnej pomoci, ktorá je určená pre všetkých tých, ktorým sa z predošlých balíčkov neušlo. Štát takto od začiatku mája rozdal už tisícky eur. Ak si však chcete finančne prilepšiť aj vy, vedzte, že čas sa vám kráti.

Jednorazová dotácia pre rodiny s deťmi, poberateľov pomoci v hmotnej núdzi a ďalších vo výške 100 eur slúži na pokrytie zvýšených výdavkov napríklad na bývanie, energie či stravu. O pomoc z tretieho balíka inflačnej pomoci doposiaľ požiadalo 5 788 ľudí. Ak máte o ňu záujem aj vy, žiadosť musíte podať na úrad práce do konca júla. Bez toho sa k peniazom nedostanete.

Archívne video: Ministerka práce Soňa Gaborčáková sa rozhodla sa predĺžiť podporu aktivačných prác

Ministerka práce Soňa Gaborčáková: Rozhodla sa predĺžiť podporu aktivačných prác (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V rámci prvých dvoch balíkov pomoci vyplatili úrady ľuďom takmer 110 miliónov eur. Prostredníctvom tretieho balíka chcú pomôcť 50 000 ľuďom, avšak zatiaľ toto číslo ani zďaleka nedosiahli, žiadostí majú len 5 500. „Aj týmto chcem vyzvať všetkých, ktorí doteraz neboli zachytení žiadnou inflačnou pomocou, aby sa čo najskôr prihlásili na úradoch práce v mieste bydliska a identifikovali sa. Ak spĺňajú stanovené podmienky, nedostali žiadnu dotáciu v minulom roku a príjem ich domácnosti nepresahoval v priebehu posledného polroka stanovenú výšku, čo napríklad pri štvorčlennej domácnosti je 1 107 eur mesačne, táto inflačná pomoc je určená aj pre nich. Požiadať o jednorazovú dotáciu vo výške 100 eur môžu počas celého júla," uviedla ministerka práce Soňa Gaborčáková.

Niektorí Slováci môžu od
Zobraziť galériu (2)

Generálny riaditeľ ústredia práce Karol Zimmer doplnil, že najviac žiadostí o dotáciu z tretieho balíka inflačnej pomoci doteraz prišlo na úrady v Rimavskej Sobote, Košiciach, Bratislave, Lučenci a Prešove. „Rád by som pripomenul, že všetky potrebné informácie o tom, kto má na dotáciu nárok a ako o ňu požiadať, sú dostupné na internetových stránkach ústredia práce. Záujemcovia tam nájdu aj vyčíslenie maximálnej výšky príjmu pri ktorej môže domácnosť o inflačnú dotáciu požiadať. Okrem internetu sa môžu ľudia s dôverou obrátiť aj na pracovníkov úradu práce. O inflačnú dotáciu je potrebné požiadať na svojom úrade práce najneskôr do konca júla,“ povedal.

Viac o téme: DotáciaInflačná pomoc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu