Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kočnerov stav je vážny: Skončil na operačnom stole! Ostáva hospitalizovaný v nemocnici, má problémy s pľúcami

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky - Maarty)

BRATISLAVA - Stav Mariana Kočnera bol natoľko vážny, že si vyžadoval operáciu. Odsúdený mafiánsky podnikateľ tak skončil na operačnom stole v ružinovskej nemocnici, kde v pondelok podstúpil operáciu. Naďalej ostáva v opatere lekárov.

Marian Kočner bol v nemocnici už 24. júna, kedy ho zrejme vyšetrili a potom odviezli naspäť do väznice v Leopoldove, v ktorej si odpykáva 19-ročný trest za falšovanie televíznych zmeniek. V nedeľu popoludní ho opäť priviezli do nemocnice a v pondelok ho operovali. 

Ako informuje portál sme.sk, Kočner operáciu podstúpil na Klinike hrudníkovej chirurgie. Zákrok zrejme súvisel s pľúcami, do ktorých sa mu dostáva bližšie nešpecifikovaná tekutina. Čo presne sa s odsúdeným Kočnerom deje, známe nie je. Jeho advokát Marek Para sa k jeho zdravotnému stavu odmietol vyjadriť, pretože na to nemal súhlas od Kočnera. Potvrdil však, že jeho stav je vážny, dokonca boli pre to zrušené aj všetky úkony, ktoré mal jeho klient naplánované.

archívne video

Vyjadrena po rozsudku Špecializovaného trestného súdu v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka (Zdroj: Topky/Maarty)

Oslobodzujúci rozsudok

Mariana Kočnera už po druhýkrát senát Špecializovaného trestného súdu pod vedením Ruženy Sabovej oslobodil v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka. Kočner prokurátor vinil z toho, že si vraždu objednal cez Alenu Zsuzsovú. Tú senát na druhýkrát uznal vinnou z toho, že si vraždu objednala.

Kauza Kuciak a príprava vrážd prokurátorov
Zobraziť galériu (2)
Kauza Kuciak a príprava vrážd prokurátorov  (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Dozorový prokurátor v kauze Kuciak Matúš Harkabus sa už proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu odvolal. V prípade bude opäť rozhodovať Najvyšší súd. Kočner si momentálne odpykáva 19-ročný trest, ktorý mu súd vymeral v prípade falšovania televíznych zmenie. Odsúdený je aj Pavol Rusko.

Viac o téme: OperáciaNemocnicaMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu