Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Najvyšší súd potvrdil odmietnutie obžaloby podanej na známeho advokáta Paru

Marek Para
Marek Para (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Prípad obvineného advokáta Mareka Paru sa vracia späť do prípravného konania. Najvyšší súd (NS) SR v utorok zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) o odmietnutí obžaloby. Dôvodom je zistenie závažných procesných chýb, najmä porušenia práva na obhajobu. Informovala o tom Veronika Marková z tlačového oddelenia NS SR.

archívne video

Záverečná reč obhajcu obžalovaného Kočnera Mareka Paru: Voči môjmu klientovi neexistuje priamy dôkaz (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Sťažnosť bola podaná proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorým odmietol obžalobu podanú na Mareka Paru a vec vrátil prokurátorovi do prípravného konania z dôvodu zistenia závažných procesných chýb, najmä porušenia práva na obhajobu," priblížila Marková.

Na ŠTS bola obžaloba na Mareka Paru podaná pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny vlani v septembri. O jej odmietnutí rozhodol samosudca 30. novembra 2022.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila advokáta vlani v apríli za to, že sa mal podieľať na kriminalizácii prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Vasiľa Špirka. Po obvinení bol Marek Para takmer dva mesiace väzobne stíhaný. Zadržaný bol v rámci akcie s krycím názvom Kaifáš.

Viac o téme: AdvokátOdmietnutieObžalobaNajvyšší súdMarek Para
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu