Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Absolútne nepochopiteľné správanie šoférov počas ťažkej nehody! Polícia zúri, TOTO snáď nie je ani pravda

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA – Dopravu na D1 v pondelok ochromila ťažká nehoda v hlavnej úlohe s kamiónmi. Polícia musela dokonca diaľnicu na nejaký čas úplne uzatvoriť a na mieste sa od začiatku tvorili dlhé kolóny. Svoj diel viny na tom majú aj nezodpovední vodiči. Tí sa totiž silou-mocou snažili počas šoférovania urobiť čo najlepšie zábery dvoch nákladných vozidiel.

Archívne video: Dopravná nehoda v Senci, auto ostalo prevrátené na streche

Dopravná nehoda v Senci: Auto ostalo prevrátené na streche (Zdroj: Topky/Maarty)

Nad správaním niektorých účastníkov cestnej premávky krútia hlavami aj samotní muži zákona. „Dopravní policajti na mieste udalosti podľa potrieb bezpečnostnej situácie riadili cestnú premávku, dokumentovali dopravnú nehodu a okrem toho spozorovali množstvo nezodpovedných vodičov. Tí počas prejazdu okolo miesta dopravnej nehody ohrozovali a obmedzovali rýchlosť ostatných účastníkov cestnej premávky vyhotovovaním videozáznamov a fotiek z miesta udalosti,“ komentovala polícia, ktorá šoférom odkazuje, že nehoda nie je senzácia.

 

DOPRAVNÁ NEHODA NIE JE SENZÁCIA, Z KTOREJ SA VYHOTOVUJÚ POČAS VEDENIA VOZIDLA ZÁBERY! 📵 ➡️ Aj vy ste sa ocitli včera...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Tuesday, June 27, 2023

Za necelé tri hodiny zistili celkovo 20 priestupkov spočívajúcich v porušení zákazu obsluhovania telefónu počas vedenia vozidla bez systému voľné ruky. „19 priestupkov bolo vyriešených na mieste v blokovom konaní v celkovej výške 2 600 eur. S jedným vodičom bola spísaná správa o výsledku objasňovania priestupku, bol mu zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda mu bola zakázaná,“ uviedli.  

Absolútne nepochopiteľné správanie šoférov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Ako zdôraznili, počas šoférovanie je natáčanie a fotenie na miestach dopravných nehôd veľmi nebezpečné a nanajvýš bezohľadné voči ostatným vodičom, ktorí musia nie na krátky čas zotrvať v kolónach. „Vyzývame preto tých, ktorí prechádzajú okolo dopravnej nehody alebo škodovej udalosti, aby v žiadnom prípade počas vedenia vozidla nenatáčali videá a ani nezhotovovali fotky. Svojím konaním obmedzujú ostatných účastníkov cestnej premávky, vytvárajú kolízne situácie a stávajú sa potenciálnymi tvorcami ďalšej dopravnej nehody alebo škodovej udalosti,“ upozornili.

Za uvedené porušenie zákona o cestnej premávke je možné uložiť vodičovi pokutu od 60 do 300 eur a zákaz činnosti do dvoch rokov. V blokovom alebo rozkaznom konaní je možné uložiť vodičovi pokutu do výšky 150 eur.

Viac o téme: NehodaVodičiPolícia D1
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu