Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

HOROR v škôlke na východe: Učiteľka mala zatvárať deti do tmavého skladu, na moč dostali vedro!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TREBIŠOV – Keď deti neposlúchali, zatvárali ich do skladu, dokonca im mali dať aj vedro pre prípad, že by potrebovali vykonať potrebu, alebo by im prišlo zle od žalúdka. Udalosti, z ktorých nabiehajú zimomriavky, sa mali odohrať v materskej škole v obci ležiacej blízko Trebišova. Neospravedlniteľné praktiky sa mali dokonca podpísať na psychickom stave detí.

Otrasné svedectvá detí a ich rodičov priniesla TV Markíza. „Zatvárajú nás do skladu, keď sme zlí. Tam, kde pišajú pani učiteľky. Pri záchode. Je tam tma,“ povedal im len 4-ročný chlapček. Matka chlapca si zhruba pred mesiacom všimla zmeny v jeho správaní. „Začal byť nervózny, keď mal ísť do tmy, alebo keď mal ísť spať, zrazu chcel veľké svetlo a aby sme pri ňom boli, kým nezaspí. Keď sa v noci budil, s plačom, že pri ňom nie sme. Úplne zmenil svoje správanie. A nám nedávalo zmysel, prečo,“ uviedla.

Archívne video: Polícia upozorňuje: Násilie nie je len fyzické týranie

Polícia upozorňuje: Násilie nie je len fyzické týranie (Zdroj: Facebook/Polícia - Bratislavský kraj)

Jej syn nemal byť jediný, kto bol vystavený takémuto správaniu. „Povedal, že pani učiteľka zatvorila jeho spolužiačku do tmy. Do bielych dverí, ona tam plakala a búchala na dvere,“ opísala žena. Skontaktovala sa aj s inými rodičmi. Matka spomínaného dievčatka tvrdí, že zvláštne správanie si na dcérke všimla už pred pol rokom. „Dcéry som sa hneď pýtala a povedala, že ich zatvárajú do nejakej tmy, kde majú iba lehátko a dávajú im tam iba vedierko. Povedala, že na čuranie. Pýtala som sa jej, koľkokrát tam bola zatvorená a povedala, že iba raz. Začala sa pocikávať. Nechce ísť sama na záchod, bojí sa tmy,“ uviedla. 

HOROR v škôlke na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Rodičia vec riešili aj s učiteľkou. Do škôlky najskôr išiel otec malého chlapca, učiteľka s ním však debatovať nechcela. Do škôlky tak išla matka chlapčeka, konfrontovala riaditeľku a vošla aj priamo do škôlky, kde ju syn doviedol priamo k dverám do miestnosti, kde mali deti zatvárať. Malo ísť o priestor, ktorý slúži upratovačkám, deti dnu vraj prístup nemajú. Napriek tomu vraj vedeli miestnosť opísať.

Riaditeľka škôlky obvinenia odmieta. „Pracujem tu 12 rokov, nedovoľujeme mi to ani moja práca, ani moje svedomie, aby som také niečo urobila ani ja, ani moja kolegynka. Maminka si to neviem ako vymyslela, dieťa bolo postrašené, ale nikdy nebolo zatvorené. Deti si veľa vecí vymyslia a veľa prikrášlia, lebo robia to detičky, majú bujnú fantáziu, vymyslia si niečo a rodičom to podajú inak,“ uviedla.

HOROR v škôlke na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Matka však tvrdí, že keď riaditeľke povedala, že si nepraje, aby jej strašila dieťa, reagovala slovami: „No ale vy tiež musíte pochopiť, že keď tie deti sú také, že nepočúvajú, kam ich mám dať? Čo s nimi mám robiť?“

Jedna z matiek podala aj tretné oznámanie. „Polícia vo veci aktívne koná. V tejto súvislosti policajný vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie pre trestný čin týrania blízkej a zverenej osoby. Vzhľadom na citlivosť prípadu aj s prihliadnutím na vek poškodenej osoby, bližšie informácie poskytovať nebudeme,“ uviedla polícia.

Viac o téme: DetiŠkôlkaTrestŠikanaPsychikaMeterská škola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu