Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šokujúce VIDEO z Detvy: Medveď behal po ceste, dôchodcovi vošiel až do dvora! Domáci žijú v strachu

(Zdroj: Facebook/J.B.)

DETVA – O tom, že v Detve a okolí majú problémy s medveďmi, sme vás už tento týždeň informovali. Na sociálnych sieťach sa dokonca objavilo video, na ktorom je vidieť šelmu utekať po ceste za záhradami. To, čo sa stalo teraz, však doslova vyráža dych. Medvede totiž nielenže pobehujú v blízkosti obydlí, no nič netušiacemu dôchodcovi dokonca jeden vošiel aj do dvora.

Príspevok aj s videom a fotkami, ktoré zachytili, ako si to medveď namieril k bráne rodinného domu v okrajovej časti Detvy s názvom Kostolná zverejnila nahnevaná suseda. „Pri našich domoch. Susedovi priamo do dvora vošiel. Toto už nie je normálne! A čo urobil zásahový tím??? 2x sa previezli po ceste. Čaká sa na to kým tu niekoho napadne ? Alebo si ho máme vychovať ako domáceho miláčika?,“ pýta sa rozčúlene. Ďalšia susedka jej odpísala, že v čase, kedy zábery vznikli, už zviera išlo z ich dvora. Tam mala vojsť šelma dokonca rovno z hlavnej cesty. Domáci majú zo situácie strach.

Medveď v Detve (Zdroj: Facebook/J.B.)

Dôchodca medveďa odplašil

Dôchodca, ktorému medveď vbehol do dvora, práve kŕmil sliepky. Medveďa na svojom pozemku rozhodne nečakal. Našťastie zachoval duchaprítomnosť. Ako povedal pre TV Markíza, začal búchať barlou po psej búde a urobil krik, aby zviera odplašil. Táto taktika našťastie zabrala. Medveď sa otočil a odišiel.

Pred medveďmi varovalo tento týždeň aj mesto. Okrem Kostolnej ich videli pohybovať sa aj v lokalitách cintorín, amfiteáter, Nová Ves, Kamenná, Melišíkovci, Vilhanovci, Podkladie, Stavanisko a Skliarovo.  „Pri pohybe a pobyte na týchto miestach vás preto žiadame o maximálnu ostražitosť a opatrnosť. Mesto Detva aktívne spolupracuje so zásahovým tímom na vyriešení situácie s medveďmi. Vedenie mesta je v kontakte s obyvateľmi zasiahnutými stretmi s medveďom a takmer každý večer trávime v teréne spolu so Zásahovým tímom pre medveďa hnedého JUH,“ uviedol primátor mesta Branislav Baran.

Viac o téme: MedveďDetva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu