Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Právnická fakulta Univerzity Komenského podpísala memorandum o spolupráci s Úradom vlády

Univerzita Komenského v Bratislave
Univerzita Komenského v Bratislave (Zdroj: Wikimedia Commons / Rudko)

BRATISLAVA - Právnická fakulta Univerzity Komenského (UK) v Bratislave podpísala memorandum o spolupráci s Úradom vlády SR. Zamerané je na protikorupčnú agendu. Stalo sa tak počas 17. ročníka medzinárodnej vedeckej konferencie Míľniky práva v stredoeurópskom priestore 2023. Informoval Jozef Andraško z Právnickej fakulty UK.

"Podpisom dohody budú Úrad vlády SR a Právnická fakulta UK spoločne prispievať k zlepšovaniu postavenia Slovenska vo vnímaní korupcie a k lepšej efektívnosti prevencie korupcie vo verejnom sektore," povedal vedúci Úradu vlády SR Július Jakab. Dohoda podľa jeho predstavuje veľký prínos pre spoločné úsilie v protikorupčných aktivitách a pri aktuálnych výzvach v oblasti verejnej integrity na Slovensku.

archívne video: Hodnotenie Univerzity Komenského v Bratislave za rok 2022

Hodnotenie Univerzity Komenského v Bratislave za rok 2022 (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

"Vedecký potenciál a praktické skúsenosti oboch inštitúcií povedú k projektu, ktorého účelom bude skúmať korupciu v rovine prevencie, ale aj represie," uviedol Andraško. Priblížil, že mladí vedeckí pracovníci sa na konferencii venovali témam štátnych orgánov, reformy verejnej správy, občianskej spoločnosti, trestnej politiky, ale i kontextu situácie na Ukrajine. 

Zamerali sa aj na spôsoby riešenia nadnárodných a medzinárodných sporov. Rezonovala aj otázka trestnej politiky v rámci vzájomnej spolupráce s Ministerstvom spravodlivosti SR. "Zmyslom tejto tradičnej konferencie je pripraviť mladých vedeckých pracovníkov na profesionálnu kariéru, ako aj vytvárať medzinárodnú komunitu," podotkol dekan Právnickej fakulty UK Eduard Burda.

Viac o téme: SpoluprácaÚrad vládyPrávnická fakulta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu