Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Geissovci na Slovensku sa u nás dočkali premiéry: Diváci len nechápavo pozerali, kto to dabuje Sulíka?! To musíte počuť

Sulík hostil na Slovensku Geissovcov, z čoho už mali možnosť diváci vidieť premiérovú časť. Zobraziť galériu (8)
Sulík hostil na Slovensku Geissovcov, z čoho už mali možnosť diváci vidieť premiérovú časť. (Zdroj: reprofoto TV JOJ)

BRATISLAVA - Dlho očakávaný deň nastal a Slováci sa v stredu mohli prvýkrát v premiére do detailov oboznámiť s tým, ako prebiehala návšteva bohatého páru rodiny Geissovcov na Slovensku. Doteraz sme o tom vedeli len to, že ich sprevádzal ešte vtedy v ministerskej funkcii líder SaS Richard Sulík. Teraz však prišiel šok, keďže už vidíme finálne zostrihaný dokument o tom, ako návšteva prebiehala a to aj v klasickom, dabingovom slovenskom znení. Neuveríte, kto daboval samotného šéfa liberálov.

Prominentný pár boháčov je nielen v Nemecku ale aj na Slovensku veľmi sledovaný program, o to viac, že najnovšie epizódy sa odohrávajú práve na Slovensku. O tom, že táto populárna rodinka sa chystá k nám sa špekulovalo už od výstavy EXPO, kde sa vtedajší minister Richard Sulík stretol so samotným "Róbertom" počas varenia.

Geissovci na Slovensku sa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: reprofoto TV JOJ)

Najnovší diel sa začína uvažovaním Carmen o tom, že na pozvanie "Rišára" (ako familiárne v nemčine nazývajú Sulíka, pozn. red.) by na Slovensko predsa len prišli. "Písal mi Rišár... Rišár alebo Richard ... Richard, Richard," povedala Carmen, na čo jej Robert súhlasne prikývol, že dostali pozvanie na Slovensko. Najmladšie osadenstvo v podobe dvoch dcér nebolo až také nadšené. Pomerne vtipne vyznel aj moment, keď jedna z nich vymenúvala mestá, do ktorých vraj idú. "Ideme do Sobraniec? Alebo do Veľkých Kapušian, alebo do Kremnice?" pýta sa mladá Shania.

Geissovci na Slovensku sa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: reprofoto TV JOJ)

Stretli sa v reštaurácii, Sulíka do slovenčiny nadaboval ... Sulík

Nie je ničím novým ani to, že Geissovci sa dorozumievajú nemčinou, ktorá už roky, keďže v Nemecku vyrastal, nerobí problém ani samotnému Sulíkovi, ktorý ich privítal v reštaurácii a spustil na nich svoju ľubozvučnú, rokmi skúšanú nemčinu. Tu však slovenský divák potreboval nutne dabing do rodného jazyka, a tak všetci s napätím očakávali, ako to bude s ministrom hospodárstva. "Ospravedlňujem sa, že meškám. Viem, nepatrí sa to," ozval sa odrazu povedomý hlas a už aj najvzdialenejšiemu divákovi tejto show muselo byť jasné, že Sulík jednoducho nadaboval sám seba a veru ... je cítiť, že dabingovým hercom teda rozhodne nie je. :-)

Geissovci na Slovensku sa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: reprofoto TV JOJ)

Zo záberov je evidentné, že Sulíka pri prvotnej večeri Geissovcov sprevádzali aj ďalší Saskári, ako napríklad Jana Bittó Cigániková či bratislavský župan Juraj Droba.

VIDEO Richard Sulík nadaboval sám seba v epizóde o Geissovcoch na Slovensku:

Sulík kvôli dielu Geissovcov na Slovensku nadaboval sám seba (Zdroj: repro TV JOJ)

Sulík v štúdiu doslova čítal dialógy ako z papiera

"Robert ahoj, pozdravujem ťa, kamarát. Hej, teraz sa už mám dobre. Ahoj, dcérenka. Ahoj Carmen, hneď som pri tebe. Ahoj, zdravím ťa," vypočuli si doslova prečítané vety od Sulíka slovenskí diváci v dabingu. Tomu očividne lepšie ide politika, ako herecké povolanie.

Geissovci na Slovensku sa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: reprofoto TV JOJ)

Dabing nie je nič pre mňa, žiaden Maštalír zo mňa nebude, povzdychol si šéf liberálov

Sulíkovej hovorkyne Kataríny Matejkovej sme sa preto spýtali aj na to, ako sa Sulík cítil v dabingovom štúdiu a či si myslel, že ho niekým nahradia. "Dabing vôbec nie je jednoduchá vec. Veľké uznanie našim hercom, ktorí sú v dabingu výborní. Ja som to robil prvýkrát v živote a bola to zaujímavá skúsenosť. Živiť by som sa tým ale nechcel. Je mi jasné, že žiaden Maštalír zo mňa nebude," reagoval na naše otázky Sulík.

Geissovci na Slovensku sa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: reprofoto TV JOJ)

Nazreli do hradu aj do parlamentu

Pár si to naštrádoval aj na hradný kopec, boli v Bratislavskom hrade či v parlamente. Aj tieto chvíle boli bohaté na pamätné hlášky, ktoré určite ocenia mnohí, ktorí sa slovenskej politike venujú dlhodobo a hlavne v posledných rokoch. "Nikdy by som nechcela byť političkou. Je s tým spojená veľká zodpovednosť. Na to musí byť človek inteligentný, ľudia ho musia rešpektovať, lebo čokoľvek, čo človek povie, to sa aj stane. Je to veľmi nebezpečné, určite by som to nerobila," povedala jedna z dcér Davina.

Geissovci na Slovensku sa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: reprofoto TV JOJ)

Utopické predstavy o slovenskej politike

"Politická kariéra nie je nič pre mňa. Tá funkcia je spojená s ozajstnou prácou. Každý deň treba vstať z postele a dačo urobiť. Vedieť sa správať a tak ďalej. To by ma nebavilo," povedal "Róbert" s tým, že potrebuje v živote voľnosť a byť sám sebou. Pokračovala aj Carmen. "Vedieť sa správne rozhodnúť je niekedy naozaj ťažké. Preto sú politici väčšinou sčítaní a vzdelaní," povedala Carmen a dodala, že toto nie je nič pre ňu a skôr by si založila nejakú "veselú stranu".

Geissovci na Slovensku sa
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: reprofoto TV JOJ)

Viac o téme: Návšteva Richard SulíkGeissenovciGeissovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu