Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Meteorológovia VARUJÚ pred ďalšou zmenou počasia: Obrovský úhrn zrážok, oblačnosť a búrkové mračná!

(Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA – Posledný jarný mesiac máj nám síce dáva nádej v slnečné dni, no meteorológovia varujú, že nás opäť čaká zmena. Slnečný prvý máj s teplotami od +17 do + 22 stupňov Celzia vystrieda oblačnosť, intenzívne zrážky a búrky. Na zmenu sa musí pripraviť najmä stredné Slovensko, no zrážky sa zrejme nevyhnú ani západu a východu krajiny.

Veľké policajné cvičenie s koňmi a psami (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Hoci v utorok budú teploty dosahovať na niektorých miestach až +22 stupňov Celzia, postupne začne pribúdať oblačnosť a prvé zrážky by sa mohli objaviť už v utorok popoludní. Túto zmenu počasia prinesie zvlnený studený front, ktorý nad naším územím zotrvá až do štvrtka 4.5., informovalo SHMÚ. Najviac zrážok možno očakávať najmä na západnom a strednom Slovensku. Vyskytnúť sa môžu ojedinele aj búrky.

 

Apríl bude chladný, 1. máj slnečný, ďalšie dni daždivé Apríl bude prvým mesiacom v tomto roku, ktorý bude mať na celom...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Sunday, April 30, 2023

Ďalší postup studeného frontu bude zastavený v strede týždňa, ale na jeho okraji by sa mohli ešte vyskytnúť výdatné zrážky, informuje imeteo.sk. Najväčší úhrn zrážok možno očakávať na strednom Slovensku, no podľa meteorológov je pravdepodobné, že sa zrážkové pole posunie aj na východ a západ Slovenska. Na strednom Slovensku by úhrn zrážok mohol dosiahnuť až 30 mm.

Viac o téme: PočasieDážďZrážkyMeteorologická predpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu