Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zbytočná smrť len 19-ročnej Jessiky: Sadla si do auta k opitému kamarátovi! Obrovský žiaľ blízkych

Mladá Jessika zomrela potom, čo jej kamarát Matej narazil do stromu. Zobraziť galériu (3)
Mladá Jessika zomrela potom, čo jej kamarát Matej narazil do stromu. (Zdroj: FB/Polícia SR, FB/J.S.)

VRBOVÉ - Len 19-ročná Jessika zomrela pri nehode auta vo Vrbovom. Šóférom bol len o rok starší Matej, ktorý navyše po nehode nafúkal. Za Jessikou smútia jej kamaráti aj rodina.

V pondelok ráno krátkou pred šiestou hodinou išli dvaja mladí ľudia na Audi A6 z mesta Vrbové do obce Krajné. Pri prejazde ľavotočivej zákruty vodič zišiel z doposiaľ nezistených príčin vpravo mimo cestu a narazil do stromu. Odniesla si to celá strana spolujazda, kde sedela len 19-ročná Jessika. Za volantom bol jej o rok starší kamarát Matej. Ten mal šťastie a vyviazol živý, no Jessiku z auta museli vystrihávať a v kritickom stave ju vrtuľník previezol do piešťanskej nemocnice. Tam však nakoniec svoj boj o život prehrala. 

Policajti vodiča podrobili aj dychovej skúške, tá skončila pozitívne. Nafúkal 0,71 promile. Na mieste mu zadržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu zakázali. "Upozorňujeme najmä mladých a menej skúsených vodičov, aby nepreceňovali svoje schopnosti a samozrejme, aby v žiadnom prípade nesadali za volant pod vplyvom alkoholu alebo drog. Život a zdravie musia byť vždy na prvom mieste. Myslite na to, že kvôli jednej frajerine vám môžu zostať nočné mory a výčitky svedomia za zmarený ľudský život až do konca života," uviedla trnavská krajská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

archívne video

Nehoda na českej diaľnici D1 (Zdroj: Policie ČR)

Dodala, že z 11 smrteľných nehôd došlo až v 8 prípadoch k nárazu do stromu. "Nie, za tieto nehody nemôžu stromy, ktoré rastú popri cestách. Strom neskočí náhle do dráhy autu. Je na vodičoch, aby na cestách neriskovali a jazdili tak, aby k podobným tragédiám nedochádzalo," povedala Antalová.

Zbytočná smrť len 19-ročnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Za Jessikou smútia rodina aj kamaráti, ktorí tomu stále nemôžu uveriť. "Odpočívaj v pokoji! Zomrela si ako mladé 19-ročné dievča, ktoré malo celý život pred sebou. Ľúbim ťa a dávaj zhora na nás pozor! Nikdy na teba nezabudnem, navždy ostaneš v mojom srdci," odkázala kamarátke Naty.

Jessika zomrela potom, čo sadla do auta k opitému kamarátovi
Zobraziť galériu (3)
Jessika zomrela potom, čo sadla do auta k opitému kamarátovi  (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: AlkoholNehodaSmrťAutonehodaPolícia VrbovéJessika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu