Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Brocková v Ženeve: Špecializované agentúry OSN zohrávajú stále dôležitejšiu úlohu pri riešení globálnych výziev

Ingrid Brocková Zobraziť galériu (2)
Ingrid Brocková (Zdroj: Facebook/Ingrid Brocková)

BRATISLAVA - Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ingrid Brocková absolvovala 19. apríla 2023 v Ženeve bilaterálne rokovania so zástupcami špecializovaných agentúr OSN – Svetovej organizácie duševného vlastníctva (WIPO), Medzinárodnej telekomunikačnej únie (ITU), Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) a Svetovej meteorologickej organizácie (WMO).

"Špecializované agentúry OSN zohrávajú stále dôležitejšiu úlohu pri riešení globálnych výziev. Ich politický, ekonomický a normotvorný význam výrazne vzrástol aj preto, že sa venujú problémom, ktorým ľudstvo v posledných obdobiach čelí. Či už je to pandémia, technologické otázky spojené s umelou inteligenciou a komunikáciou na internete až po ochranu duševného vlastníctva," vyhlásila I. Brocková.

Generálny tajomník OSN Antonio Guterres hovorí  na 77. Valnom zhromaždení OSN
Zobraziť galériu (2)
Generálny tajomník OSN Antonio Guterres hovorí na 77. Valnom zhromaždení OSN  (Zdroj: TASR/AP (AP Photo/Mary Altaffer))

O téme globálneho zdravia rokovala so Samirou Asmovou

O téme globálneho zdravia rokovala so Samirou Asmovou, zástupkyňou generálneho riaditeľa WHO pre dáta, analýzu a dosah. I. Brocková ocenila postoje organizácie k nerovnostiam, k otázkam chudoby a zraniteľným skupinám a tiež k aktivitám zameraným na pripravenosť krajín na núdzové situácie v oblasti zdravia. Stretnutie s generálnou tajomníčkou ITU Doreenou Bogdan-Martinovou využila na zablahoželanie k jej zvoleniu do funkcie generálnej tajomníčky organizácie, ktorá bola 157 rokov výlučne mužskou doménou. Zároveň vyjadrila presvedčenie, že je dôležité podporovať rodovú rovnosť a účasť žien na aktivitách v IT sektore. V kontexte ruskej agresie proti Ukrajine sa zaujímala o aktivity ITU na poskytnutie pomoci Ukrajine pri povojnovej obnove jej telekomunikačného sektora.

 

DNES V CENTRE EURÓPSKEHO MULTILATERALIZMU🇺🇳 V Ženeve, európskom centre multilateralizmu, som rokovala so zástupcami...

Posted by Ingrid Brocková on Wednesday, April 19, 2023

Počas rokovania so zástupcom generálneho riaditeľa WIPO Marcom Alemánom sa I. Brocková zaujímala o prehĺbenie vzájomnej spolupráce v oblasti práv duševného vlastníctva a nastavovaní podmienok inovačného ekosystému. S generálnym tajomníkom WMO Petterim Taalasom rokovala o možnostiach modernizácie meteorologických sietí vo svete a zapojenia slovenských subjektov do tohto procesu.

Viac o téme: OSNŽenevaIngrid BrockováGlobálne výzvy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu