Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V tento deň si auto neumývajte! Výdatné zrážky prinášajú dnes na Slovensko okrem dažďových kvapiek ešte niečo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Na príjemný slnečný víkend zabudnite. Meteorológovia už majú jasno v tom, aké dni nás čakajú. Budú plné dažďa. To však nie je všetko. Spolu s kvapkami vody už od dnešného skorého rána na niektorých miestach Slovenska padá na zem aj čosi iné. Ak máte čerstvo vyumývané auto či okná, nepoteší vás to.

archívne video

Silná prietrž mračien na diaľnici medzi Trnavou a Bratislavou (Zdroj: Topky/Maarty)

Už vo štvrtok sa rozpršalo na väčšine západného a severozápadného Slovenska, ako aj na strednom Slovensku a rovnako upršaný deň nás čaká aj dnes. Nezmení sa to ani počas víkendu. Ešte nepríjemnejšie prekvapenie si však počasie pripravilo v podobe saharského prachu, po ktorom nám zostanú spomienky na autách, oknách či nezakrytých terasách. 

V tento deň si
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Saharskému prachu sa nevyhne žiadna časť Slovenska

Najväčšia koncentrácia saharského prachu bude podľa informácií portálu imeteo.sk počas obedných hodín na západnom a strednom Slovensku, kedy sa nad naším územím bude vyskytovať 139 mgr/m2. Popoludní sa presunie na východné Slovensko, kde má byť jeho koncentrácia najvyššia túto noc. Meteorológovia zdôrazňujú, že umývať okná či autá dnes je preto úplne zbytočné. V sobotu síce bude pršať tiež, ale saharský prach sa už nad naším územím v atmosfére  koncentrovať nebude. V piatok zrážky stiahnu na zem všetky čiastočky prachu a v sobotu tak buddú padať už iba čisté kvapky vody.

Viac o téme: PočasieDážďSaharský piesok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu