Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SaS žiada mimoriadny zdravotnícky výbor k plánu obnovy a Rázsochám: Bittó Cigániková upozorňuje na ohrozenie financií

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) žiada mimoriadne rokovanie Výboru Národnej rady (NR) SR pre zdravotníctvo. Témou má byť rozdelenie finančných prostriedkov z Plánu obnovy a odolnosti pre nemocnice i stav napĺňania hlavných míľnikov projektu nemocnice Rázsochy. Poslankyňa za SaS Jana Bittó Cigániková upozorňuje na ohrozenie financií v súvislosti s výstavbou bratislavskej nemocnice Rázsochy. Dočasne poverenej vláde vyčíta "váhavosť" v otázke financovania modernizácie slovenského zdravotníctva.

"Vo vzduchu už dlhšie visí podozrenie, že sa míľniky Plánu obnovy a odolnosti v prípade nemocnice Rázsochy nestihnú, keďže v mnohých oblastiach už dnes meškajú. Nepomáha ani krízové riadenie zo strany Národnej implementačnej a koordinačnej autority (NIKA)," tvrdí Bittó Cigániková.

archívne video 

Výzva strany SaS poverenému ministrovi zdravotníctva Eduardovi Hegerovi (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Návrh na zvolanie výboru podpísali viacerí poslanci

Skonštatovala, že rezort zdravotníctva už vyše mesiaca audituje výsledky súťaže veľkých infraštruktúrnych projektov z plánu obnovy vyhlásených ešte začiatkom marca. "Štát mešká už rok a pol v rozdelení celého balíka peňazí a zároveň nepochopiteľne dlho trvá audit, ktorý nariadil Eduard Heger, pričom každú chvíľu sľubuje zverejniť jeho výsledky. Prijímatelia majú menej ako rok na prípravu projektu a realizáciu verejného obstarávania. Míľnik 1Q24 sa tak stáva nerealizovateľným," vyhlásila.

SaS dodala, že pod návrh na zvolanie výboru sa podpísali aj Zuzana Šebová (Sme rodina), Richard Raši (Hlas-SD) a Tomáš Lehotský (SaS). Na zasadnutí očakáva aj účasť zodpovedných členov vlády a ďalších.

Viac o téme: SaSRázsochyPlán obnovyMimoriadny zdravotnícky výbor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu