Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Je to definitívne: Korčok dal Sulíkovi košom a odmietol líderstvo na kandidátke SaS

Ivan Korčok
Ivan Korčok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Exminister zahraničných vecí Ivan Korčok nebude lídrom kandidátky SaS v septembrových parlamentných voľbách. Odmietol ponuku šéfa SaS Richarda Sulíka.

"V súvislosti s návrhom Richarda Sulíka, aby som kandidoval v predčasných parlamentných voľbách za SaS, som sa už vyjadril a na mojom stanovisku sa nič nezmenilo. Zároveň chcem vyjadriť moju podporu pre hodnoty slobody a solidarity, za ktoré sa SaS zasadzuje," povedal Korčok.

Archívne video

Hlas odmietol, že sa chystá vytvoriť povolebnú koalíciu s SaS a PS (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Exminister priblížil, že v nadchádzajúcom období sa bude okrem iného venovať podpore mladých ľudí pri ich zapojení sa do verejného života a ich účasti na parlamentných voľbách. "Rovnako som pripravený naďalej maximálne napomáhať tomu, aby si Slovensko udržalo súčasné zahraničnopolitické smerovanie, ktoré je v prospech občanov našej krajiny," doplnil.

SaS oznámi kandidátku na kongrese

Zostavu kandidátnej listiny má SaS predstaviť na kongrese na budúcu sobotu 22. apríla. Na kongrese sa bude voliť aj predseda strany a členovia jej orgánov. Súčasný šéf strany Sulík sa bude opäť uchádzať o post predsedu na ďalšie štyri roky.

Viac o téme: LíderKandidátkaSaSIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu