Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Matovič rečnil tri hodiny: Poslancom predložil návrh na odmenu 500 eur za účasť vo voľbách

(Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - O návrhu na odmenu 500 eur za účasť v septembrových parlamentných voľbách sa bude v utorok rokovať až do skončenia diskusie, čiže v prípade potreby aj po 19.00 h. Poslanci sa na tom dohodli na návrh predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina). V pléne k návrhu vystúpil zatiaľ len líder OĽANO Igor Matovič ako navrhovateľ. S vystúpením začal dopoludnia, po obedňajšej prestávke rečnil tri hodiny. Do rozpravy sú písomne prihlásení ešte traja rečníci. Následne sa môžu do diskusie hlásiť poslanci aj ústne.

Matovič v rozprave viackrát zopakoval, že na Slovensku existuje hrozba, že demokracia zanikne. Upozorňoval na hrozbu vlády mafie a extrémistov, ktorí môžu získať po voľbách ústavnú väčšinu. Preto treba dosiahnuť čo najvyššiu účasť vo voľbách. Vyhlásil, že je ochotný stiahnuť návrh a mohol by ho podať aj Smer-SD či ľudia z ĽSNS a on by ho podporil. Tvrdí, že treba zabojovať aj o nevoličov. Myslí si, že v septembri hrozia voľby, ku ktorým príde historicky najmenej voličov.

VIDEO Igor Matovič predložil poslancom návrh na 500 eur za voľby, rozpráva už štyri hodiny 

Igor Matovič predložil poslancom návrh na 500 eur za voľby, rozpráva už štyri hodiny (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Líder OĽANO v diskusii spomínal kauzy z čias vlád Smeru-SD, hovoril o väzbách na oligarchov. Kritizoval aj médiá za to, že sú zaujaté. Opakovane tiež spomínal KDH za to, že odmietlo spoluprácu s Kresťanskou úniou. Kritizoval aj Progresívne Slovensko či niektorých členov novej strany Demokrati za postoj k možnej spolupráci s mimoparlamentným Hlasom-SD.

Viac o téme: DiskusiaúčasťOdmena NR SRParlamentné voľby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu