Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šokujúce slová náčelníka v prípade zavraždenej Michalovčanky Eriky (†46): Mala byť vraj obozretnejšia!

Erika O., ktorú zavraždili v Michalovciach Zobraziť galériu (2)
Erika O., ktorú zavraždili v Michalovciach (Zdroj: FB/Erika O.)

MICHALOVCE – Na Nový rok otriasla Slovenskom správa o vražde Michalovčanky Eriky, ktorá bola dobodaná uprostred ulice. Ani nie dva dni po tomto čine polícia dolapila podozrivého mladíka. Michalovčania sa však začali pýtať, či je v ich meste bezpečne. Odpoveď im dal náčelník mestskej polície, ktorý odkázal, že tragédiám zabrániť nevedeli. V prípade Eriky ešte dodal, že mala byť obozretnejšia.

 

Video zachytáva moment krátko pred vraždou ženy v Michalovciach

Video zachytáva moment krátko pred vraždou ženy v Michalovciach (Zdroj: Facebook, Topky.sk)

Náčelník mestskej polície v Michalovciach Dušan Šanta označil uplynulý rok z hľadiska verejného poriadku za zvládnutý na požadovanej úrovni bez vážnejších narušení. Informoval o tom denník Korzár. Čo sa týka tohtoročných tragédií, tým vraj polícia zabrániť nevedela. „Zo záberov kamier mestskej polície nič nenasvedčovalo tomu, že by poškodená žena bola ohrozená na živote alebo zdraví. Z Námestia osloboditeľov z pešej zóny odbočila s páchateľom vedľa seba kráčajúc na Ulicu Sama Chalupku až k miestu, kde sa stal prvý útok. Celý incident trval dve až tri minúty, ani pri okamžitom zásahu polície by nebolo možné tragédii zabrániť,“ uviedol na margo prípadu zavraždenej Eriky.

Podľa neho má polícia za úlohu chrániť život, zdravie a majetok občanov, ale v prvom rade má každý povinnosť dbať na svoju bezpečnosť sám. „Aj v tomto prípade musíme konštatovať, že poškodená mala byť obozretnejšia a z osvetlenej zóny nemala odbočiť s cudzou osobou v poloprázdnom meste do vedľajšej ulice,“ uviedol.

Zavraždená Erika z Michaloviec
Zobraziť galériu (2)
Zavraždená Erika z Michaloviec  (Zdroj: FB/Erika O.)

Šanta trvá na tom, že Michalovce sú bezpečným mestom a obyvatelia nemajú dôvod báť sa o svoju bezpečnosť. „Vychádzať z tejto tragickej udalosti nie je správne. Takéto veci sa stávajú a budú sa stávať aj v iných mestách,“ povedal.

V prípade Eriky je z obzvlášť závažného zločinu vraždy obvinený 18-ročný Valentín H. z miestnej osady. Momentálne sa nachádza vo vyšetrovacej väzbe a v prípade dokázania viny mu hrozí až doživotie.

Mesto sa ešte nestihlo spamätať z tejto tragédie, už sa stala ďalšia. Potom, ako sa Bieloruskou ulicou rozľahla streľba, našla polícia 17. januára v jednom z bytov štyri bezvládne telá, dvoch dospelých ľudí a dvoch detí. V tomto prípade malo ísť o rodinnú tragédiu.

Polícajti napriek tragickému úvodu roka hovorí o tom, že Michalovčania nemajú dôvod báť sa o svoju bezpečnosť. Informovali o tom tento týždeň v rozprave k informačnej Správe o činnosti mestskej polície, stave verejného poriadku a kriminality na území mesta za uplynulý rok. Dbať na bezpečnosť majú okrem štátnych a mestských policajtov aj moderné analytické kamery či inteligentné policajné auto.

Viac o téme: VraždaNáčelníkPolícia MichalovceErikaBezpeečnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu