Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

PRÁVE TERAZ Valentín, ktorý v Michalovciach brutálne zavraždil Eriku, pozná svoj trest: Za mrežami strávi 23 rokov!

Valentín H. Zobraziť galériu (2)
Valentín H. (Zdroj: TASR/František Iván)

KOŠICE - V prípade vraždy 46-ročnej ženy z 1. januára 2023 na ulici v Michalovciach dostal 19-ročný Valentín Horváth, ktorý sa k činu priznal, 23-ročný trest odňatia slobody. Rozhodol o tom vo štvrtok Krajský súd v Košiciach, ktorý zvýšil pôvodný trest pre obžalovaného vymeraný Mestským súdom Košice o tri roky. Rozsudok je právoplatný.

archívne video

Video zachytáva moment krátko pred vraždou ženy v Michalovciach (Zdroj: Facebook, Topky.sk)

Odsúdený prenasledoval a dobodal bývalú zdravotnú sestru na Nový rok po tom, ako si vybrala peňažnú hotovosť z bankomatu. Obžalovaný bol z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Odvolací súd označil pôvodný 20-ročný trest za neprimerane mierny. Krajský sudca v odôvodnení zdôraznil, že obeť bola bodnutá 12 bodnými ranami, čo bolo potrebné zohľadniť aj vo výške uloženého trestu. Poukázal aj na použitie zbrane a to, že obžalovaný svoju obeť prenasledoval.

archívne video

Obvineného Valentína, ktorý mal zavraždiť Michalovčanku Eriku, eskortovali pred sudcu (Zdroj: TASR)

"Je zrejmé, že obžalovaný vedel, čo chce učiniť, a táto skutočnosť viedla súd, že je potrebné tento trest sprísniť," uviedol. Odsúdený si svoj trest odpyká v ústave s maximálnym stupňom stráženia, súd mu určil aj dvojročný ochranný dohľad. Krajská prokurátorka vyjadrila s rozsudkom spokojnosť "Súhlasíme s uloženým trestom," uviedla. Obžalovaný na verejnom zasadnutí krajského súdu nebol prítomný.

PRÁVE TERAZ Valentín, ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/František Iván)

Mestský súd odsúdil Horvátha vlani v októbri. Pri rozhodnutí zohľadnil ako poľahčujúcu okolnosť, že obžalovaný sa priznal, skutok oľutoval a spolupracoval na objasnení trestného činu. Prokuratúra považovala trest za neprimerane nízky, obžalovaný, naopak, za neprimerane prísny, a obaja podali odvolanie. K vražde došlo na Ulici Sama Chalupku v Michalovciach na Nový rok ráno.

Podľa bezpečnostných kamier sa žena snažila pred páchateľom ujsť a kričala o pomoc, ten ju však dobehol a opakovane bodal nožom. Následne jej ukradol mobilný telefón a peňaženku. Žena zraneniam na mieste podľahla. Polícia muža zadržala 3. januára v Žiline, odvtedy bol vo väzbe.

Viac o téme: VraždaTrestný činSúd MichalovceValentín H.Mestský súd v Košiciach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu