Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Posun v prípade vraždy v Michalovciach: Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie! Takto zadržali podozrivého

Erika O., ktorú zavraždili v Michalovciach Zobraziť galériu (14)
Erika O., ktorú zavraždili v Michalovciach (Zdroj: FB/Erika O.)

BRATISLAVA/MICHALOVCE - Brutálna vražda, ktorá sa stala presne na Nový rok v Michalovciach, otriasla celým Slovenskom. Polícia v utorok v skorých ranných hodinách vraha nakoniec zadržala. Policajný prezident Štefan Hamran na tlačovej konferencii informoval, že už je aj obvinený.

Posun v prípade vraždy v Michalovciach: Vyšetrovateľ obvinil 18-ročného mladíka! (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Policajný prezident Štefan Hamran spolu s prvým viceprezidentom Policajného zboru Brankom Kiššom a viceprezidentom Policajného zboru Damiánom Imren informovali o vražde v Michalovciach. Vraha dolapili vo vlaku, keď sa pokúšal ujsť do Českej republiky. "Vyšetrovateľ má nepriestreľné dôkazy," povedal na tlačovej konferencii Hamran.

AKTUÁLNE Posun v prípade
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Služobný zákrok pri zadržaní podozrivé prebehol v kupé vlaku, podľa Hamrana bol bezproblémový a neboli ohrozené žiadne iné osoby. Podozrivého zadržali v Žiline, vo vlaku smerujúcom do Českej republiky. Komunikoval predtým aj so železničnou políciou v Košiciach. "Hliadka železničnej polície v Košiciach si všimla osobu, ktorá bola osamotená. Prišli za ňou, či nepotrebuje pomoc, v tom čase nevedeli, že ide o podozrivého. Keď ich kontaktovali kolegovia, či si nevšimli niečo podozrivé, spomenuli si na túto osobu, aj na to, kam mala namierené a že mala zakúpený lístok," opísal Hamran s tým, že políciu zahlcovali aj hoaxy a dezinformácie, ktoré musela preverovať. 

Vražda pre peniaze

Obeť a páchateľ sa podľa neho nepoznali. "To je to najťažšie, čo sa môže stať polícii, vtedy je veľmi ťažké dopátrať sa k páchateľovi. Ale v tomto prípade je tých dôkazov dosť," dodal Hamran. Policajný prezident zároveň potvrdil, že dôvodom vraždy 46-ročnej Eriky bol majetkový prospech. Stalo sa tak potom, čo si bývalá sestrička vybrala peniaze z bankomatu. Prečo si išla o takej hodine vyberať peniaze, zatiaľ jasné nie je. Policajný prezident sa k podrobnostiam vyjadrovať nechcel. 

Podľa medializovaných informácií mal byť útočníkom 18-ročný mladík z miestnej osady. Z doterajších dostupných informácií si mala na Nový rok okolo pol siedmej ráno 46-ročná bývalá sestrička Erika O. vyberať peniaze z bankomatu. Tam ju mal prepadnúť práve zadržaný obvinený, pričom ju aj bodol. Prenasledoval ju cez dve ulice. Podľa záznamov z priemyselnej kamery žena sa snažila pred útočníkom ujsť, žiaľ, to sa jej nepodarilo. Ráno ju už mŕtvu našla na chodníku okoloidúca. 

Video zachytáva moment krátko pred vraždou ženy v Michalovciach (Zdroj: Facebook, Topky.sk)

Správu aktualizujeme.

Viac o téme: VraždaObvinenie MichalovceŠtefan Hamran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu